Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα εμφανίστηκε τις περασμένες ημέρες στα social media. Η φωτογραφία δείχνει ένα tailless concept αεροσκάφος κάπου…

…στην Κίνα. Αν είναι τελικά αληθινή η εικόνα, ίσως δούμε πια ένα concept ή demonstrator που δεν γνωρίζαμε πως υπήρχε και μάλιστα στον αέρα.

Το tailless έκτης γενιάς μαχητικό δείχνει πως πια όλοι, όπως γίνεται και στις ΗΠΑ, εξετάζουν πια ένα μαχητικό χωρίς ‘ουρά’.

Το σχέδιο είχε μάλιστα εμφανιστεί και σε πτήση τον Οκτώβρη του 2021. Αρχικά είχε postαριστεί στο Weibo, το microblogging website, ενώ υπάρχει εκεί και ένα setup προσομειωτή με καρέκλα, sidestick χειριστήριο, καρέκλα κ.ο.κ.

Το σχέδιο πάντως “>παραπέμπει σε ένα computer-generated cockpit μαζί με ένα head-up display. Στο δε background της φωτό φαίνεται και ένας μεγαλύτερος θόλου flight simulator με το έμβλημα AVIC, της Aviation Industry Corporation της Κίνας.

Είναι μια τεράστια κρατική εταιρία που είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες κινεζικές aerospace εταιρίες. Αυτό που φαίνεται γενικά είναι πως όλο αυτό είναι σε ένα evaluation εργαστήριο που έχει την ανάπτυξη μελλοντικών χειριστηρίων και interface και λιγότερο τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Στις φωτό άλλοι λένε πως αυτό είναι το εσωτερικό του Ινστιτούτου China Aeronautical Radio Electronics Research Institute στην Σανγκάη.

Το μελλοντικό πρόγραμμα των Κινέζων εμφανίζεται; Μπορεί.