Η Samsung παρουσίασε πια τα νέα της κορυφαία smartphones. Βρισκόμαστε φυσικά στην premium έξυπνα τηλέφωνα του 2023 που περιλαμβάνουν το Samsung Galaxy S23 Ultra που είναι το νέο μοντέλο με μια αναβαθμισμένη κάμερα και edge οθόνη.


Η εταιρία δείχνει ιδιαίτερα τις νυχτερινές selfie και τα πορτρέτα που μπορεί να συλλάβει με τον ισχυρό επεξεργαστή να κάνει τη δουλειά ενώ στα βίντεο μας παρουσιάζει και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που έχει χρησιμοποιήσει.

Ταυτόχρονα μιλούν για ισχυρό και ανθεκτικό σώμα και αναφέρουν κάτι που ονομάζουν Armor Aluminum όπως και την φυτική βαφή.

Πέρα από το Armor Aluminum πλαίσιο λένε πως τα μοντέλα έχουν το πιο ανθεκτικό γυαλί μπροστά και πίσω, το Corning Gorilla Glass Victus 2.

Εκεί πάντως που δίδεται η έμφαση είναι στο σύστημα κάμερας, την 200MP κύρια κάμερα με OIS f/1.7, την 12MP ultra wide f/2.2, τον 10MP τηλεφακό 10x ζουμ f/4.9 διάφραγμα με OIS και τον 10MP τηλεφακό 3x ζουμ f/2.4 διάφραγμα με OIS πάλι που συνδυάζοντια με το Laser Auto Focus. Είναι δε όλες AF και έχουν και επίστρωση Corning DX.

Η εταιρία έχει εστιάσει στις τεχνολογίες για συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δη στην AI Object-aware Engine που μειώνει το θόρυβο αλλά και τι VDIS για τις κινήσεις ενώ λένε πως εδώ το OIS στη σταθεροποίηση είναι δύο φορές καλύτερο

Υπάρχει και το Pro Mode όπως και το Expert RAW για 50MP ανάλυση με 50MP RAW αρχείο ενώ το λεγόμενο Expert RAW Labs δείχνουν πως κάνει θαύματα στις εικόνες του νυχτερινού ουρανού.

Κάτω από το καπό ο Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy που δίνει, λένε, 33% καλύτερες επιδόσεις CPU, 44% βελτιωμένη απόδοση GPU, 51% καλύτερη NPU, ενώ η μνήμη είναι LPDDR5x μνήμη RAM. Η οθόνη είναι 6.8 ιντσών Dynamic AMOLED 2x οθόνη με QHD+ ανάλυση, 500ppi, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1 έως 120Hz και φωτεινότητα μέχρι 1.750nits. Το παρόν δίνει φυσικά και το S Pen.

Η πρώτη έκδοση Samsung Galaxy S23 Ultra είναι στα 1.449 ευρώ με 512GB έκδοση σε προπαραγγελία μέχρι 17 Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ και όλο το Samsung Galaxy Unpacked 2023 σε 10 λεπτά

Και μερικές πρώτες εντυπώσεις