Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουν τη Sima Bivolarska-Stoyanova, ως νικήτρια των National Awards για την περιοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και…

…της Βόρειας Μακεδονίας, μαζί με τη λίστα των υποψηφίων για τα Sony World Photography Awards 2023.

Το πρόγραμμα των Εθνικών Βραβείων είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας και τη Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, με 55 χώρες να συμμετέχουν φέτος.

Πάνω από 415.000 φωτογραφίες από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές υποβλήθηκαν στα Sony World Photography Awards 2023 και πάνω από 200.000 συμμετείχαν στον Ανοικτό Διαγωνισμό (από τον οποίο επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων). Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα συμμετείχαν 6.426 φωτογραφίες, από την Βουλγαρία 1.073, από την Κύπρο 192 και τέλος από την Βόρεια Μακεδονία 184.

Η Sima Bivolarska-Stoyanova κέρδισε με το Flame, ένα πορτραίτο με θέμα το πως η γυναίκα αντιπροσωπεύει τη φωτιά, σαν ένα στοιχείο που καίει.

Η Sima Bivolarska-Stoyanova είναι μία φωτογράφος από τη Βουλγαρία, για την οποία η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από δουλειά, είναι ενθουσιασμός και τέχνη. Της αρέσει να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες της, ως ένα μεγάλο μέρος της ιδέας και του τελικού αποτελέσματος, συνδέοντας τον πραγματικό κόσμο με τη φαντασία

Σχολιάζοντας τη νίκη της, η Sima Bivolarska-Stoyanova δήλωσε: «Συναρπαστικό! Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα και είμαι πολύ χαρούμενη. Μερικές φορές δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία και αυτό που κάνω είναι πολύ σημαντικά για μένα και αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση της δουλειάς μου. Είμαι ευγνώμων και πολύ, πολύ χαρούμενη!»

Οι υποψήφιοι φωτογράφοι από την περιοχή ήταν:
Elena Georgiou, Κύπρος
Alexandros Othonos, Ελλάδα
Vlatko Rafeski, Βόρεια Μακεδονία

Ως νικήτρια του Εθνικού Βραβείου της περιοχής της, η Sima Bivolarska-Stoyanova λαμβάνει εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony και θα συμπεριληφθεί στην έκθεση και το βιβλίο των Sony World Photography Awards.

Οι συνολικοί νικητές στους διαγωνισμούς Student και Νέων, στον Ανοικτό και στον Διαγωνισμό Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2023 θα ανακοινωθούν στις 13 Απριλίου 2023 και θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης «Sony World Photography Awards 2023», στο Somerset House, Λονδίνο (14 Απριλίου-1 Μαΐου 2023). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες ανακοινώσεις και τους νικητές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.worldphoto.org.