Μα πόσο bella. Η ιταλική εταιρία μόλις έριξε την νέα της κομψή Ferrari Roma Spider. Με μια φιγούρα που μας ταξιδεύει σε μια lifestyle εποχή των 1950s και 60s, ένα πραγματικά…

…πανέμορφο μοντέλο που συνδυάζει “timeless elegance with high performance”. Και μάλιστα είναι soft top, το πρώτο μοντέλο της εταιρίας με κινητήρα μπροστά που έχει μαλακή οροφή από το μακρινό 1969 και την 365 GTS4.

Η Roma Spider είναι κατά 84 κιλά ελαφρύτερη από την αδερφή της των 1.570 κιλών αφού έχουν την προσθήκη του συστήματος της μαλακής πάνινης οροφής των ενσωματωμένων προσκέφαλων για τα πίσω καθίσματα κ.ο.κ.

Η οροφή πάντως εξηγούν πως είναι κατασκευασμένη από ύφασμα πέντε στρώσεων και λένε πως η ηχομόνωση είναι στα ίδια επίπεδα με την μεταλλική της κουπέ ενώ ανοίξει σε 13,5 δευτερόλεπτα και με ταχύτητες μέχρι και 60 χλμ./ώρα.

Το καλό μάλιστα είναι πως τα 255 λίτρα του χώρου αποσκευών παραμένουν ακόμη και με το όχημα ανοιχτό. Υπάρχει και εκτροπέας ανέμουμε το πάτημα ενός κουμπιού με ταχύτητες ενώ τα άλλα στοιχεία είναι ίδια με το κουπέ.

Κινητήρας και πάλι ο V8 3.855 κ.εκ. με 620 ίππους στις 7.500 σ.α.λ., το κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και τα 100 έρχονται σε 3,4 με την τελική στα 320 χλμ./ώρα.

Μα τι ωραία παραλλαγή ενός coupé.