Και μόνο η εικόνα από ψηλά το πρωτότυπου υπερηχητικού αεροσκάφους X-59 της Lockheed Martin Skunk Works στο Palmdale της California αρκεί για να συναρπάσει. Με τη…

Lockheed Martin Photography By Garry Tice
1011 Lockheed Way, Palmdale, Ca. 93599
Event: Nose Installed and Cockpit Instrumentation
Date: 11/04/2022

…μύτη του αεροσκάφους εγκαταστημένη, με την εγκατάσταση του κινητήρα στην έτερη φωτογραφία και τους τεχνικούς να καλωδιώνουν το X-59 ώστε να πετάξει και να μας δείξει πως μπορεί να μειωθεί το sonic boom.

Νιώθουμε χαρούμενοι πως το κυνήγι για την τεχνολογία quiet sonic boom ώστε να πετούνε πάνω από την ξηρά τέτοιας ταχύτητας πολιτικά αεροσκάφη έχει αρχίσει.

Το X-59 στην έτερη φωτογραφία δέχεται τον General Electric F414 και ετοιμάζεται για ένα fit check την ώρα που υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και άλλα συστήματα ‘κουμπώνουν’.

Στην έτερη εικόνα απολαύστε μια θέα του κόκπιτ του X-59. Το αεροσκάφος ΔΕΝ έχει εξωτερικές επιφάνειες όπως παράθυρα και θα χρησιμοποιήσει το σύστημα eXternal Vision System (XVS) που αποτελείται από high definition 4K μόνιτορ με την εικόνα στο κέντρο και δύο οθόνες για τις άλλες λειτουργίες δίπλα.

Στην άλλη φωτό, τα X-59 inlet, οι εισαγωγές που θα ρυθμίζουν την είσοδο του αέρα και το pass through στους κινητήρες του.

Το άλλο καλό νέο, τέλος, είναι πως μόλις τοποθετήθηκε και η ουρά του πειραματικού αεροσκάφους!