Η Alpine από την Αγγλία παρακαλώ μας είχε το νέο της Alpine A290_β. Ταυτόχρονα εξήγησε σε κοινό και δημοσιογράφους πως θα ετοιμάσει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα και το Alpine A290 θα βγει μάλιστα το 2024. Το νέο compact, σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο μοντέλο είναι ένα…

…όχημα με χαρακτηριστικά “Urban Racer”, θα βασίζεται πλατφόρμα CMF-B για ηλεκτρικά μοντέλα\ και θα το φτιάχνει η Renault στο εργοστάσιο που υπάρχει στο ElectriCity στο Douai της Γαλλίας. Τα μοτέρ θα ετοιμάσει το εργοστάσιο Cleon πάλι στη Γαλλία.

Τα άλλα μοντέλα που θα ετοιμάσει η εταιρία πέρα από το B-segment A290_β είναι ένα GT crossover και ένας αντικαταστάτης του Alpine A110 sport coupe. Στο πάτωμα και των τριών θα είναι το Renault Alliance CMF-B EV ως πλατφόρμα.

“The A290_β is the first stage in Alpine’s new era, the first step towards the all-electric Dream Garage in 2024. This urban show car has rewritten the playbook for electric hot hatches. The A290_β is tapping into its rich legacy and ushering Alpine into the future, with an everyday experience of the motor sports spirit that has inspired the brand since its inception.

Laurent Rossi, CEO, Alpine”

Η βάση για το ειδικό μοντέλο είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με 215 PS, ισχύς που θα πάει στα 268 PS από το 2027 ενώ μιλάμε για μπαταρία με 52 kWh όπως και το Renault 5.

Το A290_β θα έχει torque vectoring ενώ η ανάρτηση θα υπόσχεται ωραίο τιμόνι.

Το concept εξωτερικά είναι κατά 85% όπως του μοντέλου παραγωγής, εσωτερικά δεν θα έχουμε όσα είδαμε στην παρουσίαση φυσικά αλλά και το τελικό ντεκόρ θα είναι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό για την καμπίνα και θα παραπέμπει στην Alpine της Formula 1.

Το A290_β έχει πάρει άδεια από την FFSA (Fédération Française du Sport Automobile) για χρήση σε πίστα.

Το A290_β βασίζεται στην Alpine brand global στρατηγική. Το A ακολουθείται από τρία νούμερα, το 2 σημαίνει B-segment και το 90 συνδέεται με την γκάμα Lifestyle. Το ελληνικό βήτα αναφέρεται στο στάδιο πριν από την παραγωγή το 2024.