Με τις απαραίτητες αισθητικές αναβαθμίσεις, το Οpel Corsa μόλις εμφανίστηκε σε μια νέα Electric έκδοση. Το Opel Corsa Electric…

…έχει σαν στόχο να οδηγήσει την μικρή αυτή κατηγορία σε zero-emission μονοπάτια και υπόσχεται και fast charging και ροπή και καλή αυτονομία.

Το μοντελάκι η εταιρία το πήγε στον πλαστικό για την εξωτερική σχεδίαση ενώ έχει και νέες οθόνες, περισσότερα συστήματα μαζί με επιλογή για mid hybrid σύνολα. Αν σας άρεσε στα μεγαλύτερα μοντέλα της, είστε τυχεροί γιατί έχουμε πια και εδώ ένα Opel Vizor σχέδιο σαν τα Astra, το Mokka και Crossland για το μοντέλο με τα 40 χρόνια στην αγορά.

Κάτω από το καπό είπαμε πως έχουμε ήπια υβριδικές 48V εκδόσεις με τον 1.200άρη PureTech να δίνει είτε 100, είτε 136 άλογα ενώ έχουμε και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το δε Corsa Electric θα βγει είτε με ισχύ 136 άλογα και αυτονομία 357 χιλιόμετρα είτε με 156 ίππους και 402 χιλιόμετρα σε WLTP. Καλύτερα τα πάει το μοντέλο και με έναν ταχυφορτιστή αφού το 20% στο 80% το κάνει στα 30 λεπτά.

Τα φώτα, το νέο φετίχ των κατασκευαστών είναι με Intelli-Lux LED matrix light τεχνολογία των 14 στοιχείων LED ενώ έχει πινελιές αλλαγής και το πίσω τμήμα. Το νέο μοντέλο το βλέπετε και σε χρώμα Grafik Grey.

Τα καθίσματα είναι νέας σχεδίασης αισθητικά, έχει αλλάξει ο επιλογέας ταχυτήτων και το… πιλοτήριο είναι πια με ισχύ από την Qualcomm Snapdragon Cockpit Platform τεχνολογία. Η οθόνη είναι των 10 ιντσών και έχεις πιο γρήγορους επεξεργαστές για καλύτερη απόκριση γενικά. Υπάρχει Apple CarPlay και Android Auto.

Οι πρώτες παραδόσεις του ανανεωμένου Corsa αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2023