Ακόμη και η Apple εδώ θα μας μπερδέψει. Τα νέα Apple Vision Pro γυαλιά προορίζονται για AR και VR επιλογές και αυτό που η εταιρία προσπαθεί να περιγράψει ως spatial computing.

Κοστίζουν 3500 δολάρια, άρα ΔΕΝ είναι ένα προϊόν για τον κοσμάκη, κάνουν πολλά και περίεργα πράγματα, αναπαράγουν περιεχόμενο και γιγαντώνουν την εμπειρία του computing.

To νέο μηχανάκι ήταν το “One more thing” στο WWDC 2023 όπου συνήθως είχαμε μόνο εξελίξεις στο software αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και μηχανήματα. Αν και είναι mixed reality headset αλλά ο λόγος που η εταιρία το ονομάζει spatial computing είναι γιατί το μηχάνημα έχει πανίσχυρους επεξεργαστές, έναν Μ2 και έναν ειδικό R1 για το λειτουργικό που έχουν για τα κιάλια, αλλά δεν έχει χειριστήρια αφού ο χρήστης έχει τα τα μάτια και τη φωνή του για τον έλεγχο.

Όπως και σε άλλα μοντέλα της αγοράς η βάση είναι οι 4K οθόνες το μοντέλο όμως της εταιρίας έχει πολλές (!) κάμερες και… άπειρους αισθητήρες.

Η Apple έχει φροντίσει να έχει έναν σχεδιασμό άνετο και ειδικά το strap είναι πολύ φροντισμένο, τα υλικά είναι ακριβά, ο ήχος με το Spatial Audio εντυπωσιακός, το σύστημα Eyesight που κάνει εμφανή στους υπόλοιπους τα μάτια μας είναι έξυπνο, από την άλλη όμως με χρήση μετάλλου και γυαλιού, είναι πιο βαριά από άλλα της αγοράς.

Στα αρνητικά – πέρα από την τιμή – και η σχετικά μικρή αυτονομία στις μόλις 2 ώρες χρήσης με την επιπλέον εξωτερική μπαταρία να και πριζώνεται για να το έχεις on όλη την ημέρα εάν θέλεις.

Το Αpple Vision Pro κοστίζει είπαμε στα $3499 και θα κυκλοφορήσει αρχές του 2024.