Ξεκίνησε η παραγωγή του Silence S04 electric nanocar. Η εταιρία εκεί στο σόου EICMA στο Μιλάνο της Ιταλίας έδειξε…

…την e-mobility λύση της το 2021, το ηλεκτρικό nanocar όμως με τον κωδικό S04 δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα για αγορά κάπου. Τώρα οι άνθρωποι της Silence μας ενημερώνουν πως μπήκε στην παραγωγή.

Ήδη και πριν από το 2019 η Silence έφτιαχνε ηλεκτρικά scooter για χρήση B2B, φέτος όμως το σκούτερ τους έγινε διαθέσιμο γενικά. Η κεντρική ιδέα πίσω και από αυτό αλλά και από το S04 nanocar που: “combines the safety and comfort of a car with the agility of a motorcycle” είναι μια ειδική αποσπώμενη μπαταρία.

Τώρα λοιπόν μπορείτε να πάτε στο site και να δείτε προς παράδοση το νέο όχημα που φτιάχνεται σε ένα 60,000-m2 εργοστάσιο, το Zona Franca στη Βαρκελώνη.

Το S04 βγαίναι σε δύο εκδόσεις. Υπάρχει το dual-battery L7e με μοτέρ 14-kW (22-kW peak) για “ομολογαρισμένη αυτονομία” των 149 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα τα 85 χλμ/ώρα ενώ οι 5.6-kWh μπαταρίες αρχικά θα κατασκευάζονται σε μια μονάδα στο Sant Boi de Llobregat, ενώ η Silence αργότερα θα τις φέρει επίσης στο εργοστάσιο στη Zona Franca.

Αν και το νανοαυτοκίνητο έχει διαστάσεις μόλις 2.28 x 1.29 x 1.59 m μπορεί και μεταφέρει δύο άτομα ενώ έχει και 247 λίτρα χώρο αποσκευών. Σε μια κοινή θέση στάθμευσης οι χρήστες χωρούν τρία οχήματα.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 10,180 ενώ – έχει σχέση με την διαθεσιμότητα ενός Silence Battery Station που έχει συνδρομή – μπορείς να το αγοράσεις με ή χωρίς μπαταρίες.

Για το μοντέλο L6e μάλιστα με τελική τα 45 χλμ/ώρα χάρη στο 6-kW μοτέρ, δεν χρειάζεται και δίπλωμα οδήγησης.