Την ίδια ώρα που απολαύσαμε τον αγώνα στο Le Mans, η Alpine έκανε τη δική της είσοδο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η νέα Alpine A424 Beta Hypercar είναι εδώ και είναι μια κούκλα.

Η εταιρία επιστρέφει το 2024 με το συγκεκριμένο Hypercar που σε έκδοση concept δείχνει απίθανο και το Alpine A424_β στην ουσία είναι μια εικόνα το αγωνιστικού που θα τρέχει και στο World Endurance Championship – όπου συμπεριλαμβάνεται και το Le Mans 24 – αλλά και στο πρωτάθλημα American IMSA από το 2024 και πέρα.

Το ‘4’ στο όνομα είναι μια αναφορά στον τελευταίο νικητή της Alpine στο Le Mans, το μοντέλο A442B που με τους Jean-Pierre Jaussaud και Didier Pironi είχε κερδίσει πριν από 45 χρόνια, το 1978.

Το ‘24’ είναι αναφορά στο Le Mans 24 και το σύμβολο ‘βήτα’ – beta – εξηγεί πως στην εικόνα δεν έχουμε το τελικό όχημα. Αυτό θα το δούμε τέλη του μήνα ενώ το shakedown είναι στον Ιούλιο του 2023.

Η A424_β έχε δημιουργηθεί μετά από μια συνεργασία με την Signatech που είναι εταιρία αγωνιστικής εξέλιξης, συνεργάτης της Alpine στους αγώνες τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Alpine έχει κερδίσει το European Le Mans και τίτλο World Endurance στην κατηγορία LMP2 ενώ έχει τρέξει και στην top κατηγορία με ένα LMP1 από μετατροπή το 2021 και 2022, χωρίς επιτυχία.

Αντί να στείλει στους αγώνες αυτούς ένα LMH-κλάσης Hypercar πάντως. όπως έκαναν στο Le Mans του 2023 οι Ferrari, Peugeot και Glickenhaus, η Alpine θα τρέξει στην κατηγορία LMDh που έχει επιλέξει και η Porsche αφού το κόστος έτσι είναι μικρότερο.

Η κινητήρας της Alpine A424 έχει φτιαχτεί από την ειδική εταιρία Mecachrome και είναι 3.4λιτρος μονού turbo V6, μοναδική επιλογή στην συγκεκριμένη κατηγορία.