Αν και η Google δεν είχε καταφέρει να κρύψει πολλά για το πρώτο της wearable όταν ήταν να το λανσάρει, τώρα με το Google Pixel Watch 2 θα δούμε εάν θα…

…μπορέσει να πετύχει το ρεκόρ του πρώτου Pixel Watch που ήτανε και το 2ο “most popular wearable” παγκόσμια μέχρι και το 4ο τρίμηνο του 2022.

Η καλή κατασκευή και η με τεχνογνωσία Fitbit health και fitness τεχνολογία είχε αρέσει στο κοινό. Σύμφωνα με αναφορές το Google Pixel Watch 2 θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2023 μαζί με τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Οι φήμες λένε πως το νέο Pixel Watch δεν θα έχει τον Samsung Exynos επεξεργαστή αλλά έναν Snapdragon W5 series και ίσως θα βγει σε ποικιλία από μεγέθη κάσας. Το W5 κατασκευάζεται με 4nm τεχνολογία, έχει τέσσερις A53 cores στα 1.7GHz, διπλή Adreno 702 GPU στα 1GHz ενώ το προηγούμενο Exynos 9110 τσιπ φτιάχνεται στα 10nm με δύο Cortex-A53s.

Το Google Pixel Watch σήμερα έχει μόνο επιλογή των 41 mm και το κοινό θα ήθελε και μοντέλα με 44 mm ή 45 mm διάμετρο αν δεν αναμένουμε rugged – τύπου Apple Watch Ultra – επιλογή.

Σχεδιαστικά θα έχει πάλι μια domed – κυρτή – οθόνη, όπως και μια ψηφιακή, περιστρεφόμενη κορώνα αν και λογικά θα είναι πιο μικρά τα bezels. Στο λειτουργικό θα έχουμε μια νέα έκδοση Wear OS, μάλλον Wear OS 4.

Επίσης θα υπάρχει αισθητήρας GPS, επιταχυνσιόμετρο, αλτίμετρο, πυξίδα, γυροσκόπιο, οπτικός heart rate αισθητήρας, Fitbit ECG app και αισθητήρας SpO2. Καλό θα ήταν να έχει όπως το Fitbit Sense 2 επίβλεψη continuous electrodermal activity (cEDA) που χρησιμοποιείται για ολοήμερα διαχείριση άγχους και αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος.