Η απάντηση στο ερώτημα “τι ακριβώς θα σχεδιάζανε εάν δεν ήταν επηρεασμένοι από τα κανονικά οχήματα οι σχεδιαστές αυτοκινήτου” έρχεται και από το πρωτότυπο όχημα Aehra. Με ένα…

…cabin-forward σχέδιο λοιπόν και κίνηση από ένα bespoke – σχεδιασμένο ειδικά battery pack, ίσως αυτό είναι ένα πρώτο EV με αρχιτεκτονική ΜΟΝΟ για ηλεκτρικό όχημα και σίγουρα έχει έναν άλλον… αέρα.

Η ηλεκτρική startup Aehra έχει μόλις αποκαλύψει αυτό το ηλεκτρικό sedan που έχει σαν στόχο την high-premium κατηγορία και έρχεται μετά από ένα sport-utility SUV που είχε δείξει πέρυσι.

Η τιμή θα είναι στα 160,000 με 180,000 euro και όπως είπε ο συν-ιδρυτής της Aehra και CEO, Hazim Nada, θα είναι ένα “high premium and luxury” τμήμα της αγοράς. Ο δε κύριος σχεδιαστής ήταν πριν στις Lamborghini και Ferrari. Η επένδυση υπολογίζουν πως θα φτάσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

Και το σεντάν αλλά και το SUV θα έχουν τελική 265 χλμ/ώρα και αυτονομία 800 χιλιόμετρα ενώ οι παραδόσεις προγραμματίζονται για το 2026 με αρχικές αγορές τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν σας ενδιαφέρει, από το 2024 οι προ-παραγγελίες.

Η πλήρης μορφής παραγωγή θα έρθει το 2027 και υπολογίζουν για 25,000 native EV, όπως τα αποκαλούν, το χρόνο.

Για την παραγωγή θα αποφασίσουν φέτος. Είτε σε εργοστάσιο άλλου κατασκευαστή στην Ευρώπη, είτε σε μέρος στην Ιταλία νέο, είτε σε ανακατασκευσμένο χώρο με κρατική ενίσχυση, όπως είπε ο Nada.