Αυτό είναι το ολόφρεσκο EV της εταιρίας. Το Kia EV5 το ονομάζει η εταιρία ένα μοντέλο “Bold and sophisticatedly crafted” και σίγουρα με το Kia EV5 μεγαλώνουν το EV lineup τους.

Αυτό είναι λοιπόν το ολόφρεσκο ηλεκτρικό SUV EV5 της Κia. Είναι η νέα οικογένεια της εταιρίας με το EV5 να έχει το μέγεθος του Sportage και να έρχεται μετά τα EV6, EV9 και Niro EV – αν και είμαστε σίγουροι πως δεν θα είναι το τελευταίο στην οικογένεια.

Φυσικά έχει πολλά στοιχεία από το μεγάλο EV9 με πολλά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας της φίρμας και στα φώτα, και στο μπροστινό και στο πίσω μέρος.

Εσωτερικά έχει αυτούς τους trendy φωτισμούς και μάλιστα δίνει 64 (!) χρωματικές επιλογές ενώ στα υπόλοιπα ο όμορφος και λιτός σχεδιασμός με τις ενωμένες οθόνες στο ταμπλό δίνουν αυτή την ‘ηλεκτρική’ αίσθηση.

Λογικά το SUV θα πατήσει πάνω στην πλατφόρμα E-GMP με τα 800 volt ενώ θα φτάνει μέχρι και στα 77 kWh χωρητικότητας με 450 χιλιόμετρα διαδρομής.

Το κοινό λογικά θα είναι αυτό το illennial που σημαίνει 35 με 45 χρόνια ζωής πάνω στον πλανήτη και για αυτό έχει και πολλά ‘φιλικά’ στοιχεία στις διαμορφώσεις για παιδιά, παρέα, σκύλο…