Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Volkswagen Tiguan. Είναι η τρίτη γενιά για ένα SUV που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007. Και με ένα μέγεθος…

…ελαφρά μεγαλύτερο, είναι μια νέα γενιά που έχει πολλές αλλαγές.

Το μοντέλο έχει περισσότερες από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις στον κόσμο και πέρα από τον νέο σχεδιασμό κα τις φρέσκιες τεχνολογίες, έχει και νέα plug-in hybrid σύνολα κάτω από το καπό για 100 χιλιόμετρα αυτονομίας μόνο με ρεύμα.

Από κάτι είναι η MQB evo πλατφόρμα ενώ υπάρχει και AC φόρτιση για τις PHEV εκδόσεις, φόρτιση DC, digital cockpit με μέχρι και 15 ιντσών οθόνη.

Μπροστά έχεις την σχεδίαση της φίρμας με τους προβολείς LED IQ και την οριζόντια λωρίδα όπως και τα ID.4, όπως ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει πέσει στο 0,28. Εντελώς νέο το Digital Cockpit, νέο head-up display, ειδικός περιστροφικός διακόπτης, πολλά drive modes ΚΑΙ, κουμπιά επιτέλους!

Στα διάφορα συστήματα έχουμε: Side Assist, Front Assist (Autonomous Emergency Braking), Lane Assist, κάμερας οπισθοπορείας ενώ ο χώρος αποσκευών έχει φτάσει στα 652 λίτρα!

Στους κινητήρες θα έχουμε από turbo diesel μέχρι turbo βενζινοκινητήρες, ήπια υβριδικούς turbo, plug-in υβριδικά συστήματα.