Είναι το δημοφιλέστερο μικρόφωνο για podcasters και streaming. Με βεβαιότητα κάποια έκδοσή του έχετε δει σε όλες τις πλατφόρμες και σε βίντεο. Και τώρα το Shure SM7dB είναι η νέα του έκδοση. Μόλις βγήκε στην αγορά και είναι η νέα έκδοση…

…του SM7B, με καινούργια στοιχεία για τους live radio, podcastερς και streamάδες. Το SM7dB εμφανίστηκε για να γιορταστούν τα 50 χρόνια της εταιρίας και με $499 έχει πια ενσωματωμένο προενισχυτή που προσθέτει είτε 18 είτε 28dB gain στον εκφωνητή.

Μέρι σήμερα για το SM7B πολλοί αγόραζαν in-line προενισχυτές που προστίθεντο στο κόστος του $399 SM7B. Το SM7dB αφαιρεί την ανάγκη για έξτρα εξοπλισμό και υπόσχεται καθαρή ενίσχυση του ήχου. Ως μηχάνημα έτσι είναι κάπως πιο μακρύ από το προηγούμενο μοντέλο ενώ αντί για την ματ επίστρωση σε μαύρο, είναι λίγο πιο γυαλιστερό εξωτερικά και το λογότυπο Shure είναι πιο γυαλιστερό

Με την προενισχυτή, συγκριτικά με το SM7B που έχει δύο κουμπιά, ένα για το high pass φίλτρο και ένα για το mid-frequency boost, το νέο SM7dB έχει άλλα δύο, ένα για το bypass του προενισχυτή και ένα για να αλλάζεις το πόσο gain θέλεις, 18 ή 28-dB παραπάνω.

Αν δε πατήσεις το “bypass” το SM7dB λειτουργεί ως ένα κανονικό δυναμικό μικρόφωνο και δεν χρειάζεται phantom power, αν το ενεργοποιήσεις όμως χρειάζεσαι 48v για να ενεργοποιήσεις τον προενισχυτή και τα περισσότερα μηχανάκια με είσοδο XLR παρέχουν phantom power.

Το καλό με τα δυναμικά μικρόφωνα είναι η απόρριψη του θορύβου σε αντίθεση με τα πυκνωτικά που θέλουν phantom και είναι πιο ευαίσθητα. Χωρίς ενεργοποίηση της προενίσχυσης πάντως, το SM7dB ακούγεται όπως το ‘κανονικό’. Το SM7dB κοστίζει πάντως $100 παραπάνω από το SM7B.