Δεν είναι μόνο τα νέα Pixel κινητά της που παρουσίασε η Google στο Made by Google στη Νέα Υόρκη, ούτε το Pixel Watch 2, αλλά οι γεμάτες AI, Τεχνητή Νοημοσύνη, λειτουργίες ήταν τα αστέρια! Ιδού λοιπόν τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro, λίγο μετά…

…από τα νέα iPhone 15.

Για να λειτουργούν πιο καλά μάλιστα όλες οι software δυνατότητες έχουμε νέους επεξεργαστές Τensor G3 κατασκευασμένους σε 4nm Samsung παραγωγή, ένα μοντέλο με 9 πυρήνες ήτοι, έναν Cortex-X3, 4 πυρήνες Cortex-A715 και 4 Cortex-A510 που δουλεύουν μαζί με 8 GB RAM στο απλό μοντέλο και 12 στο Pro 12.

Στις ΗΠΑ το Pixel 8 ξεκινά από τα 699 δολάρια, το Pixel 8 Pro από τα 999 δολάρια που σημαίνει πως τα μοντέλα είναι πιο upmarket κατά 100 δολάρια. Νέο και το Pixel Watch 2 με πολλές αλλαγές μέσα και λίγες αισθητικές, και τιμή στα 349 δολάρια. Οι συσκευές θα βγούνε στα αμερικανικά ράφια στις 12 Οκτωβρίου.

δύο τηλέφωνα Pixel 8 έχουν πιστοποίηση ΙP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη και παρέχουν επιλογές ξεκλειδώματος με το δαχτυλικό αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας.

Στα specs

Το Pixel 8 Pro χτίζεται γύρα από μια νεά OLED 6,7αρα QHD+ LTPO 120Hz οθόνη 2.400 nits με τεχνολογία που ονομάζεται Actua και έχει Gorilla Glass Victus 2, ενώ θα βγει σε μπλε, μπεζ και το περίεργο obsidian. Πίσω έχουμε νέες κάμερες. Η μια είναι μια wide 50MP Octa-PD με Οπτική – OIS – σταθεροποίηση αλλά και μια νέα 48MP Quad-PD ultrawide και η 48MP Quad-PD με το 5x ζουμ ή 30X Super Res ψηφιακό ζουμ. Νέα και η ευρυγώνια selfie των 10,5 megapixel ενώ το Pro έχει και κάτι νέο: έναν αισθητήρας θερμοκρασίας δέρματος!
Είπαν μάλιστα πως έχουν καταθέσει να εγκριθεί να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να πάρεις και τη θερμοκρασία του… ανθρώπου. Η μπαταρία στο Pixel 8 Pro είναι 5.050mAh .

Το δε ‘μικρό’ Pixel 8 έχει όλες τις παραπάνω αλλαγές αλλά έχει FHD+ 6,2 ιντσών οθόνη με μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, Gorilla Glass Victus. Πωλείται σε Hazel, Obsidian, Rose χρώματα και είναι 10 γραμμάρια ελαφρύτερο και λίγο πιο μικρότερο από το προηγούμενο μοντελάκι.

Το Pixel 8 αποκτά επίσης μία νέα ultrawide μονάδα, αν και δεν είναι η ίδια με του Pro. Είναι μια μονάδα 12MP με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και Macro. Δίπλα του βρίσκεται μια κύρια κάμερα Octa-PD 50MP με ψηφιακό ζουμ 8x Super-Res. Το Pixel 8 έχει επίσης την ίδια κάμερα selfie 10,5MP.

Γενικότερα πάντως οι ΑΙ δυνατότητες των νέων κινητών είναι πραγματικά ασταμάτητες…

Όπως θα δείτε, στα Pixel 8 έχει με τα Photo Unblur, Magic Eraser, Best Take και Macro Focus χαρακτηριστικά δοθεί μεγάλη έμφαση στο software για τις φωτογραφίες ενά στο Pixel 8 Pro με τα λεγόμενα Pro Controls κάνεις πολλά ως φωτογράφος.