Ο διάδοχος ενός θρύλου; Αυτό είναι το Mazda Iconic SP που είναι ένα νέο compact σπορ concept αυτοκινήτου. Η εταιρία το ετοίμασε για όσους “desire a car that simply embodies the joy of driving”.

Το μοντέλο έχει το μοναδικό σύστημα της Mazda το δύο μοτέρ rotary EV σύστημα. Η βάση του συστήματος είναι το MX-30 e-Skyactiv R-EV με τον περιστροφικό βενζινοκινητήρα που είναι γεννήτρια για τη φόρτιση της 17,8 kWh μπαταρίας. Η εταιρία μάλιστα έχει ετοιμάσει και μπαταρίες από ανακυκλώσιμη ενέργεια.

Η Mazda μάλιστα λέει πως ο περιστροφικός κινητήρας του μοντέλου θα δουλεύει και με ποικιλία καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου.

Εντυπωσιακό και το νέο χρώμα Viola Red που η εταιρία λέει πως έχει ετοιμάσει ώστε να “enrich life-in-motion for those we serve” με ένα χρώμα που η εταιρία αγαπάει.

Ο Masahiro Moro της εταιρίας είπε: «αγαπάμε το MX-5, και ο κόσμος αγαπά το MX-5. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά της οδήγησης που αντιπροσωπεύει το MX-5, και το Iconic SP, με το διπλό περιστροφικό κινητήρα ηλεκτρικής μονάδας κίνησης, είναι η λύση μας».