Στο μισό από το ποσό που έδωσε ο Elon Musk η αξία του πρώην Twitter, του Χ. Η ραγδαία πτώση της αξίας του X έρχεται συγκριτικά με τις εξελίξεις…

…του Οκτωβρίου του 2022, όταν ο Musk είχε εξαναγκαστεί στην ουσία να αποκτήσει το Twitter για $44 δισεκατομμύρια δολάρια αν και είχε προσπαθήσει να αποσυρθεί από τη διαδικασία την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα φέτος, οι εργαζόμενοι στο X πήραν $45 δολάρια ανά μετοχή για μια χρηματιστηριακή αξία στα $19 δις σύμφωνα με το The Verge που είχε στην κατοχή του έγγραφα με δεδομένα. Η αξία αυτή αντιπροσωπεύει το 55% της αξίας που υπήρχε πριν από έναν χρόνο

Οι εργαζόμενοι στο X πήραν το μερίδιο τους με τη μορφή των restricted stock units (RSUs) που αθροίζονται για μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Στα έγγραφα που είχε το The Verge έλεγε πως “the fair market value per share is determined by the Board of Directors based on a number of factors in a manner that complies with applicable tax rules,” ενώ το Συμβούλιο των Διευθυντών της εταιρίας διαλύθηκε μόλης πήρε στην εταιρία ο Elon Musk που από τον Οκτώβριο του 2022 είναι ο μόνος διευθυντής στο Twitter” και δεν έχει δομηθεί νέο Συμβούλιο.

Ένας από τους επενδυτές η Fidelity, λέει, σύμφωνα με το The Verge πως το X έχει αξία 65% μικρότερη από τη στιγμή στην οποία έγινε η αγοραπωλησία.