Πέρα από τη νέα της φωτογραφική μηχανή και πέρα από τον νέο 300άρη τηλεφακό, η Sony σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο firmware για τις Sony a1 και a7S III με στόχο το καλύτερο workflow. Το μεγάλο παράπονο από τους φωτογράφους της Sony είναι πως η εταιρία δεν έδειχνε προθυμία για να προσθέσει στις ακριβότερες μάλιστα μηχανές της…

…νέα χαρακτηριστικά, κάποια από τα οποία μάλιστα είναι και απλά. Το hardware της λοιπόν αποφάσισε να τιμήσει η Sony που άκουσε και ρίχνει ένα update σε μερικές από τις φωτογραφικές της μηχανές κάνοντας μια αρχή έστω. Για την Sony a1 και τα βίντεο όπως και τις φωτογραφίες, η εταιρία θα προσθέσει breathing compensation relay playback τεχνολογία. Η δε a7S III θα πάρει breathing compensation και όταν κάνει λήψη DCI 4K βίντεο στα 24p.

Και η a1 αλλά και η a7S III θα πάρουν και multiple IPTC presets που μπορούν να αποθηκεύονται στην μηχανή και να αλλάζουν ανάλογα με την βούληση του χρήστη. Όλες αυτές οι μηχανές θα έχουν και “protect and transfer” με μια κίνηση πια για να υπάρχει transferring φωτό υψηλής προτεραιότητας χωρίς αναμονές.

Ένα ζήτημα είναι και αυθεντικότητα του περιεχομένου. Οι a1, a7s III όπως και η νέα a9 III θα μπορούν να προσφέρουν την ασφάλεια του C2PA format support. Η Sony υποσχέθηκε και ένα firmware για τη νέα a9 III φωτογραφική μηχανή το 2024. Η δε Sony a9 III θα λάβει και after-launch υποστήριξη για FTP, relay playback και C2PA​ format υποστήριξη.

Η Sony μπήκε στην συμμαχία για το CP2A το 2022 και γίνεται η πρώτη εταιρία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών που υπόσχεται update για υπάρχοντα μοντέλα με πιστοποιητικά CP2A content μέσα από ένα firmware update.

Τα software updates για τις a1, a7s III και a9 III θα βγούνε την άνοιξη του 2024.