Και επίσημα το PlayStation 5 έφτασε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις. Με ένα… ταπεινό δελτίο τύπου λοιπόν η Sony επιβεβαίωσε αυτό το εντυπωσιακό νούμερο, επίτευγμα σίγουρα πιο μεγάλο από το νούμερο αυτό με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που υπήρξαν από το λανσάρισμα του μοντέλου το Νοέμβριο του 2020 όταν ακόμη η πανδημία χτυπούσε όλες τις παραγωγές. Το PS5 λοιπόν κατάφερε το…

…εντυπωσιακό του να φτάσει τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις μόλις με μια παραπάνω εβδομάδα από ότι το είχε καταφέρει το PlayStation 4 που δεν είχε να παλέψει την πανδημία και τα παραπάνω.

Οι δε Financial περιγράφουν πως η Sony ξεπέρασε σε πωλήσεις το Xbox Series X και S φέτος με αναλογία σχεδόν τρία προς ένα!

Η Microsoft δεν έδωσε επίσημα νούμερα Xbox αλλά οι FT υπολόγισαν πως η Microsoft πούλησε 7.6 τεμάχια των συστημάτων της αυτό το έτος που είναι πτώση 15% συγκριτικά με το 2022. Στον αντίποδα η Sony αύξησε τις πωλήσεις της κατά 65% ώστε και έφτασε τις 22.5 εκατομμύρια μονάδες που πουλήθηκαν.

Το PS5 όπως φαίνεται κέρδισε στο να έχει τα games που ζητούσαν οι χρήστες ενώ αντίθετα τα παιχνίδια του Halo Infinite και το Redfall. Από την άλλη η Microsoft έχει επιτυχία στο να προωθεί το xbox Game Pass ώστε να streamαρονται τίτλοι μέσα από το cloud για παιχνίδι σε PC, άρα βγάζει χρήματα έτσι…