Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung στις οικογένειες των OLED TV για το 2024 έρχονται για πρώτη φορά με την τεχνολογία OLED Glare Free. Η νέα τεχνολογία QD-OLED που ήδη…

…”εμφανίστηκε” μέσα από τις ανακοινώσεις για νέα μόνιτορ, αφορά μια επίστρωση που μειώνει τις ανακλάσεις ΧΩΡΙΣ να είναι ματ. Η εταιρία υπόσχεται πως παρά τις αλλαγές, η εικόνα κράτα την ζωηρότητά της και την φωτεινότητα της όπως έχει ένα OLED μοντέλο.

Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε μοντέλα όπως το 77″ S95D και δίνει και ένα στρώμα σκληρό – hard-coating – και ένα ειδικό σχέδιο στην οθόνη ώστε να ‘τρώει’ τις ανακλάσεις.

Η κορεατική εταιρία υπόσχεται πως παρόλαυτα θα έχουμε την πιο φωτεινή OLED που έχει ποτέ παραχθεί. Στα νέα μοντέλα υπόσχονται και AI-powered χρώμα αλλά και ανανέωση στα 144Hz.

Οι τηλεοράσεις του 2024 έχουν και νέο Tizen OS λειτουργικό με το Samsung TV Plus αλλά και ένα “Designed for Samsung Gaming Hub” χειριστήριο.

“The OLED-optimized, low-reflection technology uses a new, specialized hard-coating layer and surface coating pattern to deliver the beautiful detail of OLED without the glare…. Τhe brightest OLED screen from Samsung yet,” and like last year, the S95D is available in sizes up to 77 inches. It supports refresh rates up to 144Hz and has “AI-enhanced color accuracy” that’s been validated by Pantone”, λέει η Samsung στο δελτίο τύπου της για την CES.

Η νέα S95D τηλεόραση έχει πάχος κάτω από 11 χιλιοστά και διατίθεται με το Samsung One Connect Box. Επιπλέον η S95D ισχυρίζεται πως έχει πιο ακριβή χρώματα, πιο βαθιά μαύρα και τέλεια λευκά. Το μοντέλο δε αυτό ειδικά έχει 20% υψηλότερη φωτεινότητα συγκριτικά με την S95C του 2023 που θα πρέπει να σημαίνει 1,800 nits peak brightness.

Υπάρχει ακόμη AMD FreeSync Premium Pro πιστοποίηση, HDR10+ Adaptive, HDR10+ Gaming και HDR gaming ενώ οι τηλεοράσεις έχουν τέσσερις HDMI 2.1 θύρες με έως και 4K 120Hz εικόνα. Για το 144Hz refresh rate λογικά έχει και DisplayPort 1.4. Για το 2024 υπάρχει επιπλέον η νέα έκδοση του Q-Symphony για pair με πολλαπλές wireless soundbars και ηχεία ενώ οι τηλεοράσεις έχουν ακόμη: 360 Audio, AirPlay 2, Mobile Smart Connect, Matter, Multi Control, Samsung Daily+, Samsung Health, SmartThings Hub, Vibrary και Workout Tracker.

Η άλλη σειρά που θα διατίθεται είναι η S90D OLED που δεν θα έχει το OLED Glare Free και τα άλλα ιδιαίτερα της ναυαρχίδας. Όλες οι τηλεοράσεις της εταιρίας δεν έχουν πάλι Dolby Vision, instead favoring HDR10 αλλά και HDR10 Plus.

Στα υπόλοιπα της κατηγορίας των τηλεοράσεων η εταιρία λανσάρει και νέες 8K QLED TV, τις QN85D που δεν έχουν AI conversion τεχνολογία. Υπάρχει στο 4K NEO QLED lineup όμως και η QN90D από 43 έως και 98 ίντσες αλλά και η QN85D από 55 έως 85.