Ο φακός είναι ειδικά σχεδιασμένος για mirrorles full frame φωτογραφικές μηχανές E-mount και L-mount. Το βασικό χαρακτηριστικό του φακού είναι ο νέος σχεδιασμός του, που του επιτρέπει να ζυγίζει μόλις 745g.

H Sigma ανέπτυξε ένα νέο σύστημα που μειώνει σημαντικά την ένταση ενώ διατηρεί την ίδια ώθηση του HLA, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή ακρίβεια και την αθόρυβη λειτουργία στο AF.

Tο νέο moter HLA παρέχει επαρκή ώθηση για γρήγορη μετακίνηση των στοιχείων εστίασης, επιτυγχάνοντας κατά προσέγγιση 25% μείωση στο πάχος από τον προηγούμενο σχεδιασμό HLA καθώς και μείωση 44% στο συνολικό βάρος.

Εκτός από μια δομή ανθεκτική στη σκόνη και το πιτσίλισμα, το μπροστινό στοιχείο του φακού διαθέτει μια απωθητική επίστρωση νερού και λαδιού, επιτρέποντας στους φωτογράφους να φωτογραφίζουν χωρίς ανησυχίες ακόμη και σε σκληρά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Κάθε κομμάτι γυαλιού γίνεται όσο το δυνατόν πιο λεπτό, ενώ χρησιμοποιούνται γυαλιά με υψηλό δείκτη διάθλασης και τέσσερις ασφαιρικούς φακούς. Το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας παραγωγής στη μοναδική κατασκευαστική βάση της SIGMA, παρέχει απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται για την επεξεργασία αυτών των λεπτών γυάλινων στοιχείων και καθιστά δυνατή αυτή τη μαζική παραγωγή. Στη φάση του μηχανικού σχεδιασμού, δόθηκε έμφαση στη μείωση του βάρους. Μέσω της συστηματικής εξάλειψης μεμονωμένων εξαρτημάτων, η SIGMA πέτυχε τη διάκριση της παραγωγής του ελαφρύτερου φακού στην κατηγορία του, με βάρος μόλις 745 g / 26,3 oz. Στα 1.499€ από τα τέλη Απριλίου 2024

Lens Construction : 17 στοιχεία διατεταγμένα σε 12 ομάδες (4 aspherical elements)
Angle of View 46.8°
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος : 13 (rounded diaphragm)
Ελάχιστο διάφραγμα : F16
Ελάχιστη απόσταση focus : 40cm / 15.8in.
Maximum Magnification Ratio : 1:6.2
Μέγεθος Φίλτρου : φ72mm
Διαστάσεις : L-Mount:φ81.0mm x 108.8mm / φ3.2in. x 4.3in.
Sony E-mount:φ81.0mm x 110.8mm / φ3.2in. x 4.4in.
Βάρος : L-Mount:745g / 26.3oz.
Sony E-mount:740g / 26.1oz.