Και επίσημα η μητέρα Sony έδωσε την 15η του Μαίου για την πρεμιέρα του νέου Sony Xperia 1 VI. Αυτό την ώρα που έχουν διαρρεύσει και μερικές promo εικόνες του Xperia 1 VI. Οι διαρροές επιβεβαιώνουν μια…


…νέα κάμερα telephoto που είναι πλέον 85mm σε 170mm και άρα φυσικό ζουμ 7Χ, μια αναβάθμιση σε σχέση με την 85mm σε 125mm κάμερα του Xperia 1 V.Οι άλλες δύο κάμερες μένουν οι ίδιες ενώ η Sony το αποφάσισε και ενοποίησε όλες τις camera apps της σε μια. Ξέρουμε ακόμη πως η μπαταρία είναι των 5,000 mAh και τώρα δουλεύει και σε wireless φόρτιση αλλά και σε reverse wireless φόρτιση.

Το επερχόμενο Sony Xperia 1 VI αναμένεται να έχει στην καρδιά του ένα Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC ενώ μια άλλη επίσης σημαντική για την εταιρία αλλαγή είναι το σχήμα που πια είναι πιο πλατύ και πάει από το 21:9 στο 19.5:9. Αυτό που ακούγεται από την άλλη στις όχι και τόσο καλές αλλαγές είναι πως η ανάλυση της οθόνης κατεβαίνει από το 4K, ενώ από την άλλη διατηρείτια το 120 Hz refresh rate με 240 Hz touch sampling rate.

Αναμένεται μάλλον να έχει και μνήμη LPDDR5X RAM όπως και αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0 flash storage.

Το μοντέλο θα τρέχει Android 14 από το κουτί και η μνήμη είναι 12/16GB RAM.