Η Apple μετά από δύο χρόνια ρίχνει νέα iPad Pro και iPad Air στην αγορά. Η παρουσίαση έγινε σε livestream χθες και με τον CEO της εταιρίας μάλιστα Tim Cook να…

…ρίχνει μεγάλο βάρος στη νέα γκάμα.

Αρχικά έχουμε τη μεγάλη αλλαγή που είναι το ‘πολύ’ iPad Pro που είναι και το πρώτο μοντέλο της εταιρίας με SoC της γενιάς M4.

Εδώ είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας να πατήσει στον χώρο του AI αλλά και το άλμα αφού σήμερα όλα τα iPad έχουν είτε M1, είτε M2 και M3.

Τώρα όμως έχουμε το “outrageously powerful chip for AI” M4 που είναι και πάλι στα 3nm αλλά με δεύτερης γενιάς κατασκευή. Το iPad Pro έχει όμως και μια νέα OLED οθόνη με ένα… διπλό πάνελ που έχει μεγάλη φωτεινότητα και κανονικά αλλά και peak όπως και ένα απίστευτα μικρό πάχος. Μιλάμε για 5.1mm το 13-αρι και 5.3 το 11αρι. Το δεύτερο θα κοστίζει $999 και το μεγάλο θα έχει $1,299.

Η νέα αυτή 10-core CPU για τη ναυαρχίδα υποόσχεται 50% βελτίωσε σε στοιχεία επιδόσεων συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο ενώ η GPU προσφέρει και ray tracing. Το Pro θα έχει όμως και καλύτερη κάμερα που είναι εδώ μαζί με adaptive flash.

Από την άλλη έχουμε και τα νέα Pad Air στις 11 και τις 13 ίντσες με τιμές από $599 μέχρι $799 ενώ η κάμερα μετατοπίστηκε σε θέση landscape.

Νέο είναι και το πιο στιβαρό και ελαφρύ Magic Keyboard με κόστος στα $299 για το 11αρι και $349 για το μεγάλο μοντέλο.

Νέο όμως και το πιο ικανό στα $129 Apple Pencil Pro που οι γραφίστες θα αγαπήσουν τις λειτουργίες “barrel roll” και “squeeze,” μαζί με haptic feedback.