Τα δύο Sony μοντέλα με τον νέας τεχνολογίας καθρέπτη θα αποκτήσουν έναν μεγάλο αδερφό, ένα πιο προηγμένο μοντέλο για “enthusiasts”, είπε ο γίγαντας των ηλεκτρονικών χθες στις επίσημες παρουσιάσεις.

Οι Sony Alpha 33 και 55 είναι τα πρώτη μοντέλα που εδώ και λίγες εβδομάδες αποτελούν φωτογραφικές SLR που δεν έχουν κλασικό καθρέπτη αλλά μια αδιαφανή τεχνολογία που στέλνει το μεγαλύτερο μερίδιο του φωτός στον αισθητήρα αλλά μοιράζεται ένα κομμάτι με το σύστημα αυτόματης εστίασης.

Το SLT (single-lens translucent) της Sony συνεργάζεται με ένα ηλεκτρονικό viewfinder και το αποτέλεσμα είναι τα 10 καρε/δευτ. Ήδη η ζήτηση για τις a55 και a33 έσπρωξε για το 2011 την A560 που χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα.

Άρα δεν είναι έκπληξη που η Sony προχωρά με επιπλέον μοντέλα.

“Με βάση τις αρχικές μας εντυπώσεις και δικές μας έρευνες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενό ανώτερου μοντέλου, ” είπε στην έκθεση την Κολωνία ο κος Turo Katsumoto, υπεύθυνος για το κομμάτι των Sony Alpha σε συνέντευξη Τύπου στην Photokina.

Ο κος Katsumoto αναφέρει πως το μοντέλο “θα πρέπει να φτάσει στον επόμενο χρόνο.” Ο κος Katsumoto ανάφερε ακόμη πως είναι εφικτή και η δημιουργία full-frame (όσο δηλαδή ένα 35mm φίλμ) μοντέλων στο επόμενο διάστημα

PS Το πρωτότυπο σώμα πάντως στο σταντ της Sony είχε πάνω και έναν… λαχταριστό 500mm F4 supertelephoto!

PS2 Για τη σειρά NEX line και τους φακούς ICL ο mr. Katsumoto υποσχέθηκε τέσσερις φακούς το 2011 και τρεις το 2012. Ταυτόχρονα ακούσαμε και για adapters από εταιρίες όπως η Novoflex που επιτρέπουν να τοποθετηθούν στη σειρά NEX φακοί Canon, Nikon και Leitz.