Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple προ-παραγγέλνει εξαρτήματα για τα μηχανάκια της…

Σήμερα φαίνεται πως όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια με μαζική αγορά μνημών για τους φορητούς της, έχει – όπως λέει το Digitimes – ‘κρατήσει’ το 60% της παγκόσμιας παραγωγής οθονών αφής.

Ήδη πριν από μερικούς μήνες είχε ακουστεί πως η Apple είχε προ-αγοράσει 65 εκατομμύρια οθόνες iPad. Αν αυτά είναι καλά νέα για την Apple ίσως να είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που Android tablets είναι ενδεχόμενο να ακριβότερα του iPad – ενώ δεν πέφτουν και οι τιμές σε άλλα παρεμφερή προϊόντα…

Τώρα βέβαια το κατά πόσο τα panels θα αποτελέσουν… μήλον της έριδος και για τις RIM, Motorola, HP, Sony που θα μπουν σταδιακά στην αγορά είναι κάτι που μένει να δούμε. Αυτά τα τα προβλήματα ήταν πάντως και ένας λόγος για τα 7άρια tablets που βοηθούν να αυξηθεί η παραγωγή – εξάλλου πουλάς σχεδόν στην ίδια τιμή ένα 7άρι και ένα 10άρι μοντέλο οπότε το κέρδος… στην ανιούσα.

Μάλλον βέβαια το πρώτο χέρι σε αυτές τις προ-παραγγελίες έχουν όσοι κυκλοφορούν με… ζεστό χρήμα στη τσέπη οπότε και εταιρία με έδρα το Cupertino έχει καλό ‘χαρτί’ εκεί που είναι η μετοχή της.