κοστούμι Iron Man δεν είναι τόσο φανταστική επιστήμη όπως μπορείτε να σκεφτείτε. Τα περισσότερα από τα συστατικά του υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην έρευνα και την ανάπτυξη εργαστήρια. Τι θα κόστιζε Tony Stark σήμερα να τα βάλει μαζί και να γίνει υπεράνθρωπος;
Κράνος-mounted οθόνη
Τόνι ελέγχους Man του κοστούμι σιδήρου μέσω εξελιγμένων κράνος τοποθετημένο οθόνη που να είναι ενεργοποιημένη φωνητικά. Θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με κράνος-mounted εμφανίζει επί του παρόντος στο στάδιο της ανάπτυξης για μαχητικά αεροσκάφη, όπως το F-35. Μαχητής πιλότοι χρησιμοποιούν αυτές τις εικόνες, ώστε να καθοδηγήσει τα αεροσκάφη τους με τον τρόπο Τόνι οδηγούς κοστούμι του. Το περασμένο έτος, οι εταιρείες ανάπτυξης F-35 HMDs ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αυτά τα κράνη με έναν προϋπολογισμό για την ανάπτυξη των $ 54.1 εκατομμυρίων.
Ανάπτυξη κόστος για ένα τυπικό HMD για μαχητικά αεριωθούμενα: 54,1 εκατομμυρίων δολαρίων
Exoskeleton
κοστούμι του Τόνι είναι ουσιαστικά μια exoskeleton που δίνει Iron Man ικανότητα ελιγμών του σούπερ δύναμη και. Αρκετές εταιρείες και τα εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Raytheon και UC Berkeley, οι αναπτυσσόμενες exoskeletons όπως του Τόνι που δίνουν στο χρήστη επιπλέον δύναμη. Συνήθως είναι σχεδιασμένα για τους στρατιώτες που μεταφέρουν βαριά πακέτα, ή για τα άτομα με αναπηρία είναι μια αντικατάσταση για αναπηρικά καροτσάκια και τα καλάμια. Ενδεχομένως το πιο κοντινό προς το κοστούμι Tony είναι XOS exoskeleton Raytheon του , το οποίο επιτρέπει το πρόσωπο που φοράει να άρει £ 200. σαν να ήταν τίποτα.
Κόστος για την ανάπτυξη ενός εξωσκελετού XOS: 10 εκατομμύρια δολάρια
Φορητή πυρηνική πηγή ισχύος
nuke καρδιά του Τόνι μπορεί να συγκριθεί με την πηγή ενέργειας του νέου Άρη περιέργεια rover, μια πυρηνική γεννήτρια ονομάζεται Multi-Αποστολή ραδιοϊσοτόπων Θερμοηλεκτρική γεννήτρια ( MMRTG ), που θα χρησιμοποιηθεί σε εργαστήριο του μεγάλου ρομποτικό σώμα και για χρόνια με ένα μικρό πυρηνική πηγή ενέργειας. Ενώ η MMRTG με λίβρες της 10 του διοξειδίου του πλουτωνίου είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος καρδιά του Τόνι γροθιά-, τα συστατικά του είναι αρκετά παρόμοιο ότι θα κάνουν τη σύγκριση.
Κόστος ενός MMRTG (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA [ PDF ]): 36 εκατομμύρια δολάρια
Jet συσκευασίες
Κατασκευασμένο στο εσωτερικό της μπότες Τόνι είναι αεριωθούμενα που του επιτρέπουν να πετούν και φτερουγίζω. Ενώ οι συσκευασίες εκτόξευση δεν λειτουργούν ιδιαίτερα καλά, έχουμε δει μερικές πρόσφατες επιτυχίες. Yves Rossy, απεικονίζονται πάνω, έχει πραγματικά πειραματικά πακέτο του jet δική Πορθμό της Αγγλίας. Και υπάρχουν λίγες εταιρείες που πωλούν ιμάντα-on τζετ πακέτα παρόμοια με εξοπλισμό Τόνι έχει στο κοστούμι του. Στην πραγματικότητα, το Jet Pack International θα σας πουλήσουν ένα λουρί-on pack τζετ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροποποιηθεί ώστε να χωρέσει μέσα της μπότες Τόνι.
Το κόστος των δύο πακέτα εκτόξευση από JetPack (ένα για κάθε boot): $ 400.000
Φορετοί υπολογιστές
του κοστούμι Tony λειτουργεί από wearable υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι με κάθε μέρος του σώματος και να ελέγχεται από την HMD. Ευτυχώς για Tony, φορετά υπολογιστές είναι αρκετά φθηνά. Βασικά πάρετε ακριβώς μια τρομερή ηλεκτρονικών υπολογιστών και ότι είναι κατάλληλα συστατικά του σε περιπτώσεις που εμπίπτουν σε exoskeleton σας. Ας υποθέσουμε ότι θέλει σε λίγους υπολογιστές, μερικά τρομερά κεραίες έτσι μπορούν να αποθηκεύσουν shit στο σύννεφο, λίγες επεξεργαστές ARM, πραγματικά καλό σκληρούς δίσκους. Και ας τον έχουν τρέξει QNX γιατί αυτό είναι το πώς ο Τόνι ρόλους. Αλλά εκτός από το ότι είμαστε απλά μιλάμε για μια πραγματικά kickass σύνολο των ασφαλών ηλεκτρονικών υπολογιστών με εξειδικευμένες περιπτώσεις. Το είδος, όπως τα είδη των wearables ότι φοιτητών του ΜΙΤ (όπως ο ένας πάνω) έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια.
Εκτιμώμενο κόστος για φορετά υπολογιστές: $ 20.000
Έτσι, ποια είναι η τελική τιμή; 100.420.000 δολάρια
Για να το θέσουμε ότι σε μια προοπτική, το κόστος των F 35 μαχητικό αεροσκάφος-είναι να υπολογίζεται σε $ 95 113 εκατομμύρια δολαρίων . Έτσι, αυτό το κοστούμι θα μπορούσε εύκολα να ταιριάζει σε στρατιωτικούς προϋπολογισμούς του σήμερα.

Ένα… κοστουμάκι Iron Man δεν είναι και τόσο φανταστικό επιστημονικό επίτευγμα αν σκεφτούμε τις εξελίξεις σε αρκετούς τομείς…

Για την ακρίβεια τα περισσότερα από τα συστατικά της υπερστολής αυτής υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε συνθήκες έρευνας και ανάπτυξης σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Τι θα κόστιζε λοιπόν σε έναν Tony Stark να τα βάλει μαζί να τα εξελίξει και να γίνει υπεράνθρωπος;

Οθόνη ενσωματωμένη σε κράνος

Στην ταινία -και τα κόμικ φυσικά, ο Τόνι ελέγχει το σιδερένιο κουστούμι του μέσω εξελιγμένων ενδείξεων σε κράνος που ενεργοποιείται  φωνητικά. Θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί ειδικό κράνος που επί του παρόντος είναι στο στάδιο της ανάπτυξης για μαχητικά αεροσκάφη, όπως το F-35 ενώ υπάρχει στη μαχητικά ελικόπτερα Apachee και το μαχητικό Rafale. Οι πιλότοι των μαχητικών αυτών χρησιμοποιούν αυτές τις εικόνες ώστε να καθοδηγούν τα αεροσκάφη τους με τον ίδιο τρόπο που ο Τόνι ‘οδηγεί’ το… κοστούμι του. Το περασμένο έτος, οι εταιρείες που αναπτύσσουν το F-35 και το ειδικό HMD (Helmet Mounted Display) ανακοίνωσαν ότι τα κράνη αυτά για να τελειοποιηθούν έχουν έναν προϋπολογισμό που φτάνει τα $ 54.1 εκατομμύρια.

Ironman mask

[Κόστος ανάπτυξης για ένα τυπικό HMD για μαχητικά: 54,1 εκατομμυρίων δολαρίων]

Exoskeleton

Το κοστούμι του Τόνι είναι ουσιαστικά μια exoskeleton κατασκευή που δίνει στον Ironman την ικανότητα ελιγμών του και σούπερ δύναμη. Αρκετές εταιρείες και εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Raytheon και του πανεπιστημίου του Berkeley, αναπτύσσουν exoskeletons όπως του Τόνι που δίνουν στο χρήστη επιπλέον δύναμη. Συνήθως είναι σχεδιασμένα για τους στρατιώτες που μεταφέρουν βαριά πακέτα, ή για τα άτομα με αναπηρία και αντικαθιστούν τα  αναπηρικά καροτσάκια. Ενδεχομένως το πιο κοντινό προς το κοστούμι Tony είναι XOS exoskeleton της Raytheon που  επιτρέπει το πρόσωπο που το φοράει να σηκώσει  200 κιλά σαν να μην ήταν τίποτα.

Ironman exoskele

[Κόστος για την ανάπτυξη ενός εξωσκελετού XOS: 10 εκατομμύρια δολάρια]

Φορητή πυρηνική πηγή ισχύος

Η πυρηνική καρδιά του Τόνι μπορεί να συγκριθεί με την πηγή ενέργειας του νέου μικρού τζιπ που ετοιμάζεται για τον πλανήτη Άρη, μια πυρηνική γεννήτρια που ονομάζεται Γεννήτρια ραδιοϊσοτόπων και Θερμοηλεκτρικής ενέργειας  ( MMRTG ). Ενώ η MMRTG με τις 10 λίβρες διοξειδίου του πλουτωνίου είναι μεγαλύτερη από την  καρδιά του Τόνι, τα συστατικά της είναι αρκετά παρόμοιο για να συγκρίθουν.

Ironman nuke

[Κόστος ενός MMRTG (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA: 36 εκατομμύρια δολάρια]

Φορετοί Jet κινητήρες

Οι μπότες του Τόνι στο εσωτερικό έχουν κινητήρες τζετ που του επιτρέπουν να πετά και να κάνει ελιγμούς. Ενώ τέτοιες συσκευές δεν λειτουργούν και ιδιαίτερα καλά στην εκτόξευση ενός σώματος, έχουμε δει μερικές πρόσφατες επιτυχίες. Ο Γάλλος Yves Rossy, με το πειραματικό πακέτο του διέσχισε τη Μάγχη. Στην πραγματικότητα, η Jet Pack International θα μας πουλήσει ένα δεμένο σύστημα τζετ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροποποιηθούν ώστε να χωρέσουν μέσα στις μπότες του Τόνι.

Ironman je

[Κόστος των δύο JetPack (ένα για κάθε μπότα): $ 400.000]

Φορετοί υπολογιστές

Το κοστούμι Τόνι είναι η… επιτομή των wearable υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι με κάθε μέρος του σώματος και να ελέγχεται από την HMD. Ευτυχώς για Τόνι οι φορετοί υπολογιστές είναι αρκετά φθηνοί. Ας υποθέσουμε ότι θέλει σε λίγους υπολογιστές, μερικά  απίστευτες κεραίες, λίγους επεξεργαστές ARM, πραγματικά καλούς σκληρούς δίσκους – ή SSD. Διάφορα είδη wearables των φοιτητών του ΜΙΤ (όπως ο παρακάτω) έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια.

Ironman wear

[Εκτιμώμενο κόστος για φορετούς υπολογιστές: $ 20.000]

Η τελική τιμή του; Ράβετε… κουστούμι Ironman με μόλις 100.420.000 δολάρια!

Συγκριτικά το κόστος κάθε F 35 μαχητικού αεροσκάφους  υπολογίζεται σε $95 έως 113 εκατομμύρια δολαρία ….