Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και λίγα 24ωρα από “…αξιόπιστες πηγές” όπως λέει πηγή στο Sony Insider, για δύο νέα ‘κρυφά’ όπλα από τη Sony στον τομέα των ‘υπερφορητών’ ultraportable VAIO: το ένα θα είναι ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής του MacBook Air και, ναι, αγαπητέ πολέμιε των tablet, θα είναι το φορητό ‘ΣΟΥ’ στην πλατφόρμα των PC…

Το μοντέλο αυτό – έχει από την εποχή του εικονιζόμενου X Vaio να ετοιμάσει τέτοιο μηχανάκι η Apple, με κωδική ονομασία Hybrid PC, υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ένα υπερ-ελαφρό μηχάνημα με Core i7, ένα SSD, HDMI 1.4, WiDi και βάρος 1.13 κιλά.

Όταν όμως είναι σε dock, το σύστημα που είδε η πηγή, γίνεται ένα πλήρες desktop replacement με Radeon HD 6700M (Whistler-XT), Blu-ray εγγραφής και πλήρεις δυνατότητες επέκτασης με Ethernet, VGA, και έναν ειδικό connector που είναι ταυτόχρονα USB και μετασχηματιστής.

Το σύστημα θεωρητικά θα είναι το δεύτερο μηχάνημα που θα χρησιμοποιεί το πρότυπο Thunderbolt αλλά είναι για την ώρα μη ξεκαθαρισμένο αν θα είναι ο τρόπος που συνδέεται με το dock ή θα είναι κανονική σύνδεση για μέσα εξωτερικής αποθήκευσης. Το Thunderbolt υποστηρίζει όπως το Firewire σύνδεση ‘σε σειρά’ – daisy chaining, και μπορεί να τα κάνει και τα δύο.

Το λανσάρισμα του Sony Hybrid PC θα έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Intel πως η Apple έχει αποκλειστικότητα για έναν χρόνο αλλά είναι συμβατή με της πεποίθηση πως μαζί με την Apple, η Sony είχε εμπλακεί στην ανάπτυξη του Thunderbolt όταν ακόμη ονομάζονταν Light Peak.

Αυτονομία και ισχύς…

Η αυτονομία του μηχανήματος θα φτάνει τις  16.5 ώρες ανάλογα με τη χρήση. Δεν αναφέρεται αν για την διάρκεια αυτή επιτυγχάνεται με  extended μπαταρία αν και με όσα είδαμε με την επιπλέον μπαταρία της σειράς SB είναι πιθανό – αλλιώς με i7 επεξεργαστή και τέτοιες δυνατότητες η Sony πρέπει να ανακάλυψε μπαταρίες με.. κρυπτονίτη (!)

Το δε δεύτερο μηχανάκι θα είναι ένας φορητός με 11.6” και Chrome OS κατηγορίας netbook. Η Sony θα χρησιμοποιεί NVIDIA Tegra 2 σύστημα-σε-τσιπ για ισχύ και θα έχει οκτώ ώρες αυτονομία. Με 1GB  RAM, θεωρητικά με το πιο ‘ελαφρύ’ Google web λειτουργικό θα έχει καλές δυνατότητες. Αποθήκευση σε 16GB flash drive αντί για το μίνιμοθμ των 8GB – είναι προαπαιτούμενα για το Chrone OS – θα ζυγίζει κάπου στο κιλό. Κάποιας μορφής 3G ή 4G θα περιλαμβάνεται.

Και το Hybrid PC και η σχεδίαση με Chrome OS είναι σημάδια νέων προσπαθειών να ‘πατήσει σε όλες τις βάρκες’ από τη Sony και μετά τις προσπάθειες της με τα VAIO S και Z, ή το VAIO P και το καταπληκτικό αλλά όχι υψηλής ισχύος VAIO X το Hybrid θα είναι ένα μοντέλο χωρίς συμβιβασμούς…