“Λίγα χρόνια μακριά” είναι η εποχή που θα έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν να επικοινωνούμε μέσα από τις συσκευές μας.

VIDEO GAME EXPO

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft οραματίζεται τη στιγμή που θα μπορεί να φωνάξει στον φίλο του Μπίλ Γκέιτς την ώρα που ο αγαπημένος τους αθλητής θα πετυχαίνει το ακατόρθωτο και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας θα του απαντά διαμέσου της “τηλεόρασης” -όση σχέση θα έχει εκείνο το ηλεκτρονικό μέσο με την σημερινή τηλεόραση…

Η σκέψη πάντως ακούγεται λίγο τρομακτική… Το ‘σύστημα’ θα μπορεί σε δέκα χρόνια από τώρα καταλάβει να βρεί που είναι το άτομο με το οποίο θα θέλουμε να επικοινωνήσουμε χάρη στη συνεργασία πληθώρας τεχνολογιών. Οι πιο πολλές από αυτές βέβαια υπάρχουν ήδη: Αναγνώριση φωνής, τεχνητή νοημοσύνη, γρήγορα δίκτυα ασύρματα και ενσύρματα. Το πως θα δουλέψουν μαζί αξιόπστα όταν αυτό δεν το έχουμε πλήρως καταφέρει για δοκιμασμένες τεχνολογίες είναι ένα άλλο θέμα…

Μια κλεφτή ματιά στην ιδέα αυτής της παγκόσμιας “διαφανούς” επικοινωνίας παίρνουμε βέβαια από το πρόσφατα ανακοινωθέν “Τρείς οθόνες, ένα σύνεφο” σύστημα της Microsoft που επιτρέπει να έχουμε διαδραστική επικοινωνία με τις επαφές μας μέσω της τηλεόρασης οπότε τα… κρύφα εργαστήρια των γιγάντων της πληροφορικής σίγουρα δουλεύουν σε κάτι ακόμη πιο επαναστατικό.

Άλλωστε στη Microsoft το πιο πιθανό είναι να έχουν σε κάθε γραφείο και μια ταμπέλα που γράφει: “τελείωσε το γρήγορα η Google περιμένει στη γωνιά…”