Η ώρα της μεγάλης ‘σύγκρουσης’ πλησιάζει: Τηλεοπτικά κανάλια Vs YouTube

Τέρμα τα ψέματα…Ονομάζεται YouTube HD και είναι το site που σε μια εβδομάδα θα αρχίσει να υποστηρίζει υψηλής ευκρίνειας βίντεο 1080p.

To site ιδιοκτησίας της google θα υποστηρίζει βίντεο 720p αλλά ακόμη και 1080p ανάλογα με την αρχική πηγή. Το YouTube ήδη υποστηρίζει βίντεο HD 720p εδώ και ένα χρόνο όπως όμως δήλωσε η εταιρία στο blog της καθώς οι καταναλωτικές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες αναβαθμίζονται θεωρεί πως οφείλει να δώσει στους χρήστες έναν καλύτερο τρόπο να απολαύσουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Το HD YouTube με ανάλυση 1080p στοχεύει κυρίως στους χρήστες που έχουν κορυφαίες consumer και ‘ακριβές ερασιτεχνικές’ -prosumer, βιντεοκάμερες αλλά και σχετικά γρήγορο υπολογιστή αφού ακόμη και η ανάλυση 720p HD δυσκολεύει πολλά PC έξω εκεί από την άλλη όμως οι άνθρωποι της εταιρίας λένε πως είναι μάλλον μονόδρομος η εξέλιξη αυτή…

Όπως δήλωσε δε ο διευθυντή διαχείρισης προϊόντων του YouTube, κος Hunter Walk σε συνέντευξη στο NewTeeVee υπάρχει δεκαπλάσια αύξηση στα ανέβασμα βίντεο 1080p στο site και αυτά αποτελούν πλέον το 10% από το 1% που ήταν πριν από 10 μήνες.

Κάτι ξέρουν οι κατασκευαστές τηλεοράσεων και ενσωματώνουν σαν τρελοί δημοφιλείς ιστοσελίδες στην υποστήριξη των νέων τους μοντέλων…