Υποδεχθείτε τον διάδοχο του διάσημου πλέον… βασιλιά της Δανίας!

Η ώρα που θα ξεχάσουμε το πρότυπο μεταφοράς πληροφοριών Bluetooth δεν είναι μακριά και μάλιστα έρχεται με ταχύτητα 560Mb/s!

Και το όνομα αυτού: TransferJet! Ο Ιάπωνας κολοσσός παρουσίασε πρόσφατα τα πρώτα έτοιμα για τοποθέτηση σε κανονικά μηχανάκια του εμπορίου τσιπ για το νέο σύστημα μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα 560Mb/s.  Δύο ολοκληρωμένα κυκλώματα TransferJet chips προσφέρονται. Το ένα είναι σχεδιασμένο για να χωρά σε μια κάρτα μνήμης SD ενώ το άλλο είναι σχεδιασμένο για να τοποθετείται σε PCI ή MiniPCI κάρτα.

Η τεχνολογία TransferJet – πρωτοανακοινώθηκε το 2008  και παρουσιάστηκε πέρυσι στην CES-  είναι μια τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς που δουλεύει στα 4.48GHz για ανταλλαγή δεδομένων. Οι φάκελοι ανταλλάσσονται απλά με το να φέρνουμε δύο  gadget σε απόσταση  3cm χωρίς καλώδια ή άλλο “φυσικό” είδος σύνδεση: πολύ απλά θα ακουμπάμε την ψηφιακή μας φωτογραφική μηχανή στον φορητό υπολογιστή ή την τηλεόραση και η… επικοινωνία έγινε!

Θα γίνει universal πρότυπο?

Το σύστημα μπορεί να έχει εξελιχθεί από την Sony αλλά υποστηρίζεται από 30 ακόμη εταιρίες, τις μεγαλύτερες των καταναλωτικών ηλεκτρονικών: σημειώστε τις Samsung, JVC, Hitachi, Canon, Nikon, Pioneer, Toshiba, Canon και Sony Ericsson και καταλαβαίνετε για τι μιλάμε…

Όταν θα εμφανιστούν τα προϊόντα TransferJet -μάλλον στα τέλη του έτους, θα έχουμε φυσικά πολύ περισσότερα να πούμε για τις συσκευές που ανταλλάσσουν μεγάλα αρχεία με ένα απλό… άγγιγμα!