Αυτό ήταν… ήρθε το 10 το καλό…, έτοιμοι για CES!

Ένα καλή χρονιά από το gadgetfreak.gr και μια ανάσα πριν από την πρώτη βουτιά στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του πλανήτη!

Επτά ημέρες γεμάτες τεχνολογία μπροστά μας λοιπόν με την CES 2010 να έρχεται σύντομα. Η μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας και η ανακοίνωση της Google για τις πολυαναμενόμενες Android ανακοινώσεις, τα νέα της Apple που κάθε χρόνο έρχονται να κλέψουν λάμψη από τους εκθέτες είναι λίγα 24ωρα μακριά. Για να ρίξουμε λοιπόν μια πρώτη ματιά στο τι περιμένουμε…

Τα Netbooks και τα Smartbooks είναι δίχως αμφιβολία το κομμάτι όπου αναμένουμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις  καθώς η νέα γενιά των τσιπ της Intel έχει πολύ ενδιαφέρον. Οι τελευταίοι “Pine Trail” Atom επεξεργαστές έχουν δύσκολη δουλειά αφού θα έρθουν αντιμέτωποι με υψηλών επιδόσεων mobile chipset από τις Qualcomm, Freescale μεταξύ άλλων. Αναμένεται ακόμη να δούμε και πολύ ενδιαφέροντα μηχανάκια που ξεφεύγουν από τον netbook σχεδιασμό οπότε θεωρείται βέβαιο πως θα ξεφυτρώσουν αρκετά  UMPCs και Tablets που προσδοκούμε.

Σε άλλους τομείς οι ebook readers φαίνεται να… αυξάνονται και να πληνθύνονται με ανακοινώσεις της Plastic logic μεταξύ άλλων ενώ  χρωματιστές τεχνολογίες e-ink αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους τώρα που το κλασικό ηλεκτρονικό μελάνι έχει αρχίσει να κάνει… απόσβεση του κόστους εξέλιξης -χρειάστηκαν 10 χρονάκια αλλά πάλι καλά…

Δίκτυα, δίκτυα παντού…

Σπιτικά δίκτυα μετάδοσης δεδομένων: πανικός! Η ολοκλήρωση του προτύπου WiFi 802.11n και η διάδοση περιεχομένου HD content -κυρίως online για την Ευρώπη, καλωδιακά και δορυφορικά στις ΗΠΑ– προσθέτουν μέλη στην εγκατεστημένη βάση. Μεγάλα ονόματα στον χώρο όπως Sling, Netgear, Tive θα μας δείξουν φρέσκα προϊόντα ενώ εφαρμογές για πολλά δωμάτια και διαχείριση ήχου κα εικόνας όπως κάθε χρόνο θα κάνουν το ντεμπούτο τους.

Από την άλλη έχουμε την Google  που ακολουθώντας λίγο τακτική Microsoft και λίγο τακτική Apple ανακοίνωσαν πριν από την CES  μια δική τους press conference όπου αναμένεται να δούμε το απόλυτο (;) άντι-iPhone όπλο το Google Nexus One.

Το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτή την ανακοίνωση δείχνει πόση ζήτηση υπάρχει για κάτι που θα κοντράρει στα ίσια το τηλέφωνο με το μισοφαγωμένο μηλάρακι…Το Nexus One θα είναι η γρηγορόρη Android συσκευή στην αγορά και η πρώτη που θα προσφέρει το Android 2.1. Nice…

Από την άλλη το tablet της Apple είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σκάσει μύτη ενώ η τεχνολογία 3D είναι το πεδίο της… μητέρας των μαχών για τους κατασκευαστές!

Καλές γιορτές και καλό ξεκίνημα!