Η νέα χρονιά έχει ένα πολύ καλό νέο από την… παλιά!

Από τότε που ανακοινώθηκε  πως το Sony Playstation 3 θα υποστηρίζει τα 3D Blu Ray είχαμε, δίχως να το αντιληφθούμε, και ένα καλό νέο: η συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή έχει μόνο HDMI 1.3 – και όχι το φαινομενικά απαραίτητο 1.4.

Χάρη σε πιο πρόσφατες πληροφορίες από το HDMI Licensing group, τώρα ξέρουμε πως όλες οι συσκευές που μπορούν να λάβουν online firmware updates θα μπορούν να παίζουν 3D ταινίες.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα BD-Live ικανά Blu-ray players θα είναι αναβαθμίσιμα στο νέο στάνταρ. Το ίδιο σε έναν βαθμό θα γίνεται για τα τα δορυφορικά αν και συνολικά υπάρχει και ένα… ζητηματάκι. Για να δούμε 3D video σε 1080p η τηλεόραση μας πρέπει να δείχνει  δύο 1080p εικόνες σε σχεδόν ταυτόχρονο ρυθμός κάτι που το HDMI 1.3 ουσιαστικά δεν μπορεί να διαχειριστεί. Ουσιαστικά 3D διπλασιάζει την ποσότητα της πληροφορίας που περνά από το καλώδιο.

Πολύ απλά εαν βλέπουμε μια ταινία Blu-ray σε 3D με HDMI 1.3 λοιπόν θα έχουμε μια εμπειρία 1080i 3D.  Απώλεια μεν αλλά απολύτως αποδεκτή όταν σκεφτείς πως δεν… αποσύρεις φρεσκοαποκτημένες συσκευές!

Καλά νέα για την νέα χρονιά!