Τα πρώτα νέα από την CES έρχονται και μάλιστα σας έχουμε τα νέα για τα ευρωπαϊκά μοντέλα! Έτσι λοιπόν ένα νέο λογότυπο για τη Sony το bloggie κάνει το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο του με δύο μοντέλα που θα παρουσιαστούν αρχικά στις… ΗΠΑ!

Είναι δύο φωτογραφικές μηχανές που σκοπό έχουνε να τραβάμε με απίστευτη ευκολία φωτογραφίες και να τις ανεβάζουμε στο διαδίκτυο.

Τα “bloggie” MHS-PM5/PM5K και MHS-CM5 λοιπόν χωράνε άνετα στην τσέπη μας θα τα έχουμε κατά τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη και είναι ιδανικοί σύντροφοι στα πάρτι και τα ταξίδια μας.

Ένα trendy παιχνιδάκι…

Σε πολλά χρώματα, ελαφρύ και εύκολο στην μεταφορά, το bloggie έχει σαν σκοπό να μας στείλει στο πλησιέστερο Internet café, να το συνδέσουμε και να ‘ανεβάσουμε’ στιγμιότυπα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο στην φωτογραφική μηχανή λογισμικό PMB Portable.

Και τα δύο νέα μοντέλα bloggie™ είναι διασκεδαστικά και εύκολα στη χρήση και κατά βάση μας αφήνουν να τραβήξουμε Full HD βίντεο σε φορμά MP4 είτε σε 1280×720/60p είτε σε 1920×1080/30p. Έχει και on-board σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot για να μην… τρέμουμε στο κούνημα της μηχανής χωρίς τρίποδο ενώ  η λειτουργία Face Detection φροντίζει με μικρορυθμίσεις στα πορτρέτα μας.

Η καλύτερη φάση βέβαια με το PM5/PM5K είναι ο περιστρεφόμενος φακός που γυρίζει κατά 270ο ενώ αν θέλουμε να τραβήξουμε και βιντεάκια τύπου Google maps streetview βάζουμε ειδικό ανταπτοράκι φακού για λήψη βίντεο 360 μοιρών!

Η άλλη bloggie η CM5 μοιάζει με την TG7 της εταιρίας και διαθέτει μια κομψή κάθετη λαβή σε στυλ ‘πιστολιού’, έναν υψηλής ποιότητας φακό με οπτικό zoom 5x, και μια περιστρεφόμενη LCD οθόνη 6,2 εκατοστών.

Praktiko…!

Λεπτομέρεια αλλά που… κάνει τη διαφορά είναι πως και τα δύο μοντέλα αφού συνδεθούν απευθείας στο PC ή στο Mac  το ενσωματωμένο βύσμα USB  μαζεύεται στο εσωτερικό της συσκευής!