Οι χρήστες Skype σύντομα θα μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις σε ποιότητα HD  αρκεί να έχουμε την κατάλληλη webcam και, βεβαίως, επαρκές bandwidth και επεξεργαστική ισχύ…

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα θα έχουμε τηλεοράσεις που θα διατίθενται με το κατάλληλο λογισμικό ενσωματώμενο ώστε να κάνουμε τέτοιες κλήσεις μέσω τους!

Η δυνατότητα  HD capability συμπεριλαμβάνεται και στην beta έκδοση του Skype 4.2, είπε η εταιρία. Το software διατίθεται σε χρήστες PC users από νωρίς την Δεκέμβριο αλλά η Skype δεν είχε φανερώσει τις δυνατότητες HD features τότε ίσως επειδή ήθελε να κανει το δικό της… μπαμ στην έκθεση Consumer Electronics Show που ξεκινά μεθαύριο στο Λας Βέγκας. Το λογισμικό μπορέι να μεταδίδει εικόνα 720p HD στα 30 καρέ/δευτ σύμφωνα με τη Skype ενώ ακόμη δεν γίνεται λόγος για  HD Skype για Mac.

Αρκετές εταιρίες θα δείξουν στο κοινό και HD webcams στην CES, κάμερες που θα μπορούν να διαχειρίζονται  την κωδικοποίηση video on-board, ώστε οι καταναλωτές να μην χρειάζονται δυνατό επεξεργαστή, σύμφωνα με τη Skype. Για παράδειγμα τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει η FaceVision’s FV Touchcam N1 με κόστος περίπου 70 ευρώ με μικρόφωνο και 50 χωρίς ενώ η Store Solutions θα πουλά επίσης τις webcamFreetalk HD Pro και HD Pro Plus με on-board επεξεργασία βίντεο.

Η Skype όμως ανεβαίνει στο τρένο των εφαρμογών που θα φέρουν Internet στην TV μας, θέμα που θα παίξει και φέτος στην CES μετά την περυσινή iFA. Οι LG Electronics και Panasonic θα δείξουν τηλεοράσεις με ενσωματωμένο Skype.

Η αιτιολογία για τις κινήσεις; Η Skype λέει πως το 1/3 των κλήσεων της μεταξύ PCs συμπεριλαμβάνουν βίντεο…