Και να λοιπόν που έσκασε μύτη το πολυαναμενόμενο περιφερειακό του PS3…

Ο λόγος για ‘μαγικό ραβδάκι’ της Sony λοιπόν που στην φωτό που βλέπετε είναι η πρώτη φορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το περιφερειακό χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό οπτικής ιχνηλάτησης (optical tracking) -δείτε τον σαν τον τρόπο που γυρίστηκε το Avatar μεταξύ άλλων δηλαδή το ‘πιάσιμο’ των κινήσεων των ηθοποιών- μαζί με τη γνωστή  PlayStation Eye webcam!

Πως δουλεύει και πότε;


Το μηχανάκι διαθέτει εσωτερικούς αισθητήρες κίνησης μαζί με ένα γυροσκόπιο τριών αξόνων και  ένα επιταχυνσιόμετρο για να ακολουθεί τις κινήσεις του παίκτη.

Η φωτιζόμενη μπάλα στην κορυφή του “ραβδιού” αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον τρόπο παιχνιδιού και ανάλογα με την ακρίβεια της κίνησης.

Φθινόπωρο στα ράφια

Το Arc θα μας έρθει κατά φθινόπωρο μεριά λοιπόν αφού η Sony θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να έχει ένα ισχυρό οπλοστάσιο παιχνιδιών. “Αποφασίσαμε να διαθέσουμε το Motion Controller το φθινόπωρο του 2010 όταν θα μπορούμε να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό και ποικίλο line-up τίτλων που θα χαρίζουν μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας στους PS3 users,” εξήγησε ο πρόεδρος της  SCE και CEO του γκρούπ Kaz Hirai.

Το ραβδάκι το μαγικό λοιπόν…

Εν αναμονή των παιχνιδιών!