Τελικά ανακοίνωσε η Intel τη νέα γενιά 64-bit quad-core επεξεργαστών Itanium 9300 με κωδικό Tukwila. Με τους Tukwila η Intel όχι μόνο προσφέρει επιδόσεις Χ2 συγκριτικά με τους προκατόχους της σειράς (Dual-Core Itanium 9100 series), αλλά μέχρι και 800% εύρος επικοινωνίας -interconnect bandwidth- που σύμφωνα με την εταιρία φέρνουν 500% αύξηση στην ταχύτητα μνήμης και έως 700 % περισσότερη χωρητικότητας μνήμης με χρήση 16 GB DDR3 RAM.

Τι μοντέλα υπάρχουν και τι κοστίζουν;

Η σειρά έχει 5 μοντέλα με τιμές από $946 έως $ 3.838.

Καθώς το γκρούπ αναλυτών Gartner Group προβλέπει μια αύξηση 650%  σε δεδομένα IT τα επόμενα  5 χρόνια, οι εταιρίες χρειάζονται όλο και πιο ισχυρούς και ‘αναβαθμίσιμους’ servers.

Οι Itanium 9300 των δυο δισεκατομμυριών τρανζίστορ (!) series έχουν τέσσερις αντί δύο πυρήνων eight threads ανά επεξεργαστή (τεχνολογία enhanced Intel® Hyper-Threading Technology), πιο πολύ cache μνήμη και υψηλή επισκευασιμότητα, (στοιχεία RAS) που αφορούν τον επεξεργαστή την τεχνολογία Intel® QuickPath Interconnect, και το υποσύστημα μνήμης.

Το  Intel® 7500 chipset  μπορεί να ορίζει (assign) I/O συσκευές σε εικονικά μηχανήματα, αυξάνοντας επιπλέον την αποδοτικότητα, σύμφωνα με την εταιρία.

“Έξυπνη αποδοτικότητα ενέργειας”

Συστήματα όπως το Demand-Based Switching (DBS) μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας σε περίοδο χαμηλής χρήση ενώ η τεχνολογία Turbo Boost Technology αυτόματα αντιλαμβάνεται και προσαρμόζεται για την απαραίτητη “ένεση” ισχύος ή να συγκρατεί την κατανάλωση όταν αυτό γίνεται.