Προφανώς θυμάστε που σας είχαμε πει πως το Sony PS3 θα γίνει συμβατό με το νέο φορμά BD 3D που ετοίμασε το Blu-ray Disc Associations. Ταυτόχρονα ξέρουμε πως  η πρώτη επίδειξη τηλεόρασης με 3D περιεχόμενο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα έγινε με ένα PS3 που διέθετε το ανανεωμένο firmware…

Εαν λοιπόν αναρωτιέστε πότε ακριβώς η 3D τεχνολογία θα έρθει επισήμως στην κονσόλα η απάντηση είναι αυτό το καλοκαίρι. Επίσημα.

Αυτό τουλάχιστον φανέρωσε ο κύριος John Koller, διευθυντής  hardware marketing για την SCEA που επιβεβαίωσε πως στην Sony αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή 3D στερεοσκοπικά παιχνίδια που θα μας έρθουν μαζί με τις 3D LCD HDTV που θα έχουμε στα καταστήματα στις αρχές του καλοκαιριού -σειρές HX900 και LX900.

Στην πραγματικότητα θα έρθουν όχι ένα αλλά δύο updates για το PS3, το ένα που θα επιτρέπει 3D gaming και το άλλο για να έχουμε 3D video περιεχόμενο.  Ο κος Koller δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους 3D gaming τίτλους αλλά όπως φαίνεται τουλάχιστον αρκετοί θα είναι συμβατοί με τον επερχόμενο motion controller της εταιρίας.

Ακούγεται πως θα πρώτα παιχνίδια θα είναι μάλιστα τίτλοι σπορ…

Ετοιμαστείτε για ιδρώτα!