Ονομάζεται Google Buzz και εδώ και δύο 24ωρα λογικά λαμβάνετε τις… προσκλήσεις γνωριμίας από τον κολοσσό του Διαδικτύου. Τι είναι;

Μα το αντίμετρο στην μάχη της κοινωνικής δικτύωσης από τα εργαστήρια της Google! Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει στο Gmail λειτουργίες επικοινωνίας και ανταλλαγής πολυμέσων μοιάζουν σαν υβρίδιο Facebook και Twitter.

Το Google Buzz παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη στο στρατηγείο της εταιρίας και σταδιακά θα το γνωρίζουν οι 176 εκατομμύρια χρήστες του Gmail. Από χθες ο σύνδεσμος «Buzz» στην κεντρική σελίδα του Gmail εμφανίζεται σε ορισμένους  λογαριασμούς και στην Ελλάδα.

Τι μπορούμε να κάνουμε με δαύτο;

Το Buzz επιτρέπει στα μέλη αλά Facebook, να αναρτούν ενημερώσεις για το πού βρίσκονται και τι κάνουν, να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν ποια μηνύματα θα είναι ορατά μόνο για τους φίλους τους ή για οποιονδήποτε χρήστη στο Διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα Twitter,  Picassa και Flickr συνδέονται όχι όμως το…Facebook Για την Google είναι ο εύκολος τρόπος να βγεί στην επιφάνεια ο ιστός διασύνδεσης που έχει ήδη στηθεί στο  Gmail οπότε καταλαβαίνετε πως η μάχη θα είναι λυσσαλέα…