Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τις εξελίξεις στο ζήτημα των νέων “φορητών” βίντεο για πρώτη γεύση…

Όπως βλέπουμε δε -ενδεικτικό της σημασία που δίνει η εταιρία στο λανσάρισμα…-  υπάρχει αλλαγή στην ονομασία από Windows Mobile σε Windows Phone Series. Η εταιρία δεν είναι και ιδιαίτερα… ενθουσιασμένη που το μερίδιο της στην αγορά των smartphone (το 2010 θα αποτελούν το 45% του τζίρου της αγοράς) μειώθηκε το 2009 στο 8,8% της αγοράς από το 13,9% ένα χρόνο νωρίτερα -εταιρεία αναλύσεων Canalys- ενώ το Symbian της Nokia έχει το 47,2%, το Blackberry της RIM το 20,8% και το iPhone OS της Apple ‘τσίμπησε’ το 15,1%.

Όπως παραδέχτηκε ο Αντι Λις, αντιπρόεδρος του τμήματος κινητών επικοινωνιών της Microsoft, η σειρά Windows Mobile προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες.

Το λειτουργικό βάζει “τάξη” στις εφαρμογές με θεματικές περιοχές, τα λεγόμενα Hubs. Στα Windows Phone 7 έχουμε ένα πιο… minimal μενού και, κατά την εταιρεία, φιλικότητα προς το χρήστη. Στην βασική οθόνη έχουμε τα “ζωντανά πλακάκια” Live tiles και όλα δείχνουν πως όσα λέγαμε σε προηγούμενο post για την εταιρία να ‘κλείνει’ το σύστημα στις εφαρμογές τα άλλα GUI είναι αλήθεια. Κινητά με το νέο λειτουργικό μετά το καλοκαίρι.

Θα επανέλθουμε…