Ξεκίνημα για την έκθεση PMA 2010 με ανακοίνωση της Sony για μια νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών στα πρότυπα και το… στιλ των θρυλικών Leica.

Ναι, θα αλλάζουν οι φακοί (SLR) αλλά όχι, δεν θα έχουν το μέγεθος των κλασικών SLR όπως η σειρά Α της εταιρίας. Στην έκθεση που ξεκίνησε στο Anaheim σήμερα είδαμε το πρωτότυπο της σειράς που θα έχει έναν μεγέθους APS-C αισθητήρα (24mm x 16mm).

Οι κάμερες θα μοιράζονται τους φακούς της σειράς Alpha ενώ ήδη ξέρουμε πως η σειρά θα χρησιμοποιεί τον νέο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS sensor και θα μπορεί να τραβάει βίντεο 1080p video σε AVCHD φορμά.

Το συμπαγές μοντέλο το είδαμε The concept model was showcased in three stylish camera-body colors: silver, red and blue.

Όπως και το σύστημα  Micro Four-Thirds της Olympus και της Panasonic, η νέα σειρά της Sony δεν έχει εσωτερικό σύστημα με καθρέπτη που έχουν οι παραδοσιακές DSLR μηχανές. Αυτό επιτρέπει στη μηχανή να είναι πολύ πιο μικρή σε μέγεθος από μια DSLR, αλλά και πως δεν έχει κλασικό μέσα-από-το-φακό εικονοσκόπιο (optical viewfinder).

Η Sony θα περιλαμβάνει στην ημιεπαγγελματική σειρά της και κάποιοα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως το Sweep Panorama που ‘σκίζει’ στις πιο φτηνές μηχανές της, το Handheld Twilight mode (που ‘αναμειγνύει’ έξι εικόνες μαζί για να φτιάξει μια εικόνα χωρίς θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτός), καθώς και τη λειτουργία Advanced Scene Recognition mode – τραβάει δύο φωτογραφίες σε ταχύτατη αλληλουχία με και χωρίς φλάς!