Το γνωστό μας Gmail μόλις έχει λάβει μια ακόμη αναβάθμιση μέσω Google Labs συνέχεια στην προσθήκη του Google Buzz…

gmail

Η νέα αναβάθμιση μας δίνει έξι νέες δυνατότητες. Η πρώτη είναι η προσθήκη του autocomplete στη μπάρα αναζήτησης -search bar. Η μπάρα αυτή τώρα αυτόματα συμπληρώνει τις διευθύνσεις  email ή το θέμα όταν πληκτρολογούμε. Επιπλέον επιτρέπει  να αναζητούμε χρησιμοποιώντας το σύστημα ετικεττών της Google σε όλες τις γλώσσες. Σήμερα το σύστημα λειτουργεί μόνο στα Αγγλικά.

Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι ο ανιχνευτής συννημένων -attachment detector.  Εαν πληκτρολογήσετε μια φράση όπως “έχω συνάψει” ή “συμπεριλαμβανομένων συνημμένων” το σύστημα σε ρωτά αν θέλεις να προσθέσεις το ξεχασμένο συννημένο πριν φύγει το μήνυμα.

Για αυτούς που στέλνουν URLs, μια βελτίωση είναι η προσθήκη του YouTube preview που μετατρέπει τα URL’s σε μηνύματα Gmail messages σε mini YouTube players.

Ανάλογα  previews για το Flickr και το Picasa δεν περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση αλλά μπορούμε να τα βρούμε στα Google Labs. Μια ακόμη βελτίωση είναι η ενσωμάτωση custom χρωμάτων ετικετών.

Τέλος στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται ένας “απαντητής διακοπών” για αυτόματη απάντηση σε emails όταν είστε μακριά για διακοπές.

Καλορίζικα…