zx1

Όχι μια, ούτε δύο αλλά εννέα φορές ‘ανέβηκε’ στο πόντιουμ του νικητή η Sony για την σχεσιασμό προϊόντων της η Sony. Μιλάμε για τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιάσης στον κόσμο τα βραβεία Design Excels του διεθνούς Φόρουμ Βραβείων Σχεδίασης -International Forum Design Awards, γνωστά και ως  βραβεία iF.

Μάλιστα η ιαπωνική εταιρία έβαλε στην τροπαιοθήκη της και δύο ‘χρυσά’ βραβεία…

Τα βραβευμένα βραβεία είναι από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και περιλαμβάνουν την βιντεοκάμερα HDR-CX520V, τον φορητό υπολογιστή X Series VAIO και τον εγγραφέα PCM-M10 Linear PCM Recorder. Επιπλέον από τις 2,500 υποψηφιότητες μόλις 50 πήραν χρυσό βραβείο εξαιρετικού σχεδιασμού. Από αυτά η τηλεόραση ZX1 BRAVIA και η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSC-TX1 Cyber-shot πήραν τα χρυσά βραβεία στην φετινή τελετή που έγινε στην έκθεση CeBIT στο Αννόβερο της Γερμανία χθές.

Καθώς λάμβανε το βραβείο εκ μέρους της Sony Design, ο Tak Kawagoi, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού σχολίασε πως “Τα βραβεία iF Design δείχνουν το επίπεδο καινοτομίας και την εφευρετικότητα των σχεδιαστικών ομάδων της εταιρίας σε πολλές κατηγορίες προϊόντων. Οι σχεδιαστές μας προσπαθούν να ‘κάνουν αυτό που δεν έχει γίνει  ποτέ πριν”…

tx1

Η ιαπωνική εταιρία θα εκθέτει τα σχεδιαστικά της επιτεύγματα και στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Επίπλων του Μιλάνου, παρουσιάζοντας το όραμα της για τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

iF Χρυσά Βραβεία

BRAVIA ZX1 Series / ‘Υπέρ-λεπτή LCD τηλεόραση’

Το αλουμινένιο πλαίσιο της είναι ταυτόχρονα και σασί και περίβλημα ενώ η ZX1 είναι η λεπτότερη τηλεόραση 40 ιντσών στον κόσμο με βάρος μόλις 12.2 κιλά. Λεπταίνοντας της άκρες με οξεία γωνία  και 9.9 χιλιοστά πάχος στο πιο λεπτό σημείο ο σχεδιαστής δημιούργησε μια τηλεόραση που μοιάζει με ένα φύλλο χαρτί που αιωρείται. Ταυτόχρονα η ασύρματη λειτουργία επιτρέπει να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Cyber-shot DSC-TX1 / Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Διατηρώντας τη λεπτή σχεδίαση προηγούμενων μοντέλων η DSC-TX1 πετυχαίνει ποιότητα εικόνας και ταυτόχρονα εγγράφει βίντεο. Απαλό τελείωμα στις άκρες για πιο ‘μαλακή’ αισθητική και διάθεση σε πέντε χρώματα. Το χρυσό ταιριάζει και στο βραβείο…

Βραβεία προϊόντων iF

X Series VAIO notebook PC

P Series VAIO mini notebook PC

CMT-DH70SWR / DH50R Micro Ηχητικό Σύστημα

BDV-Z7 Blu-ray Disc Home Theatre Σύστημα

HDR-CX520/CX505/CX500 Handycam Βιντεοκάμερα

HDR-CX120/CX100/CX105E/CX106E Handycam Βιντεοκάμερα

PCM-M10 Linear PCM Εγγραφέας