Η Amazon δεν είναι πλέον μόνη στο παιχνίδι…

Amazon-Kindle-2-Pictures

Έτσι δεν μας προκαλεί έκπληξει πως η εταιρία υπάρχει το ενδεχόμενο να ετοιμάζει να προσθέσει στο γνωστό e-reader της το Kindle σειρά “νέων χαρακτηριστικών…” κυρίως στον browser της.

Ο σημερινός πειραματικός browser toy e-reader είναι ανεπαρκής σε σύγκριση με τα tablet που μπαίνουν στην αγορά όπως τα Apple’s iPad και Hewlett-Packard Slate. Η Apple λανσάρει το μηχάνημα της στις 3 Απριλίου ενώ η HP δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ημερομηνία που η… αβάπτιστη συσκευή της θα μπει στην αγορά..

Αναλυτές της βιομηχανίας θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα του Kindle να ανταγωνιστεί μηχανήματα που δείχνουν e-books, παίζουν βίντεο και μουσική και έχουν έγχρωμες οθόνες ενώ -εκτός iPad- παίζουν και Adobe Flash εφαρμογές. Να θυμίσουμε εδώ πως τα Kindle έχουν οθόνη με ηλεκτρονικό μελάνι της E Ink και δεν μπορούν να αναπαράγουν multimedia εφαρμογές.

Από την άλλη το ένα πλεονέκτημα που, για την ώρα, έχει Kindle είναι η τιμή αφού ξεκινά από τα $259 ενώ π.χ το iPad αππο τα $499 στις ΗΠΑ. Τιμές που γενικά θα πέσουν μόνο καθώς θα μπαίνουν πολλά μηχανήματα στην αγορά…

Ως e-book reader, βέβαια, το Kindle έχει αυτή τη στιγμή το 60% της αγορά σύμφωνα με κάποιους αναλυτές με 2ο το Sony Reader.