Μάθαμε το όνομα επιτέλους…

MC_4type_light on

Ονομάζεται PlayStation “Move” και είναι το σύστημα που θα ρίξει τη… σκόνη στον ανταγωνισμό σύμφωνα με την ιαπωνική Sony. Με άλλα λόγια και το Playstation 3 έχει πλέον τον δικό του controller που χρησιμοποιείται μαζί με την Eye webcam για να μεταφράζει τις κινήσεις μας σε δράσεις μέσα σε παιχνίδια και όχι μόνο…

Το Move, που μοιάζει με τηλεκοντρόλ τηλεόρασης με ένα χρωματιστό μπαλάκι στην άκρη και θα είναι διαθέσιμο το ερχόμενο φθινόπωρο για περίπου 100 ευρώ σύμφωνα με τη Sony.

Η εταιρία είπε πως ήδη 36 δημιουργούν αυτή τη στιγμή εφαρμογές για τη πλατφόρμα Move. Το οικονομικό έτος 2010 η ίδια η Sony θα λανσάρει περισσότερα από 20 games ειδικά για το σύστημα.

Μια… τρέλα για αισθητήρες κίνησης που ξεκίνησε από το Nintendo Wii και τα ‘παιχνίδια δράσης’ τύπου “Wii Fit” ενώ και η Microsoft ετοιμάζει το δικό της Natal ενδεχομένως για τα Χριστούγγενα.

MC+SC_with hand

Ο κος Jack Tretton, της Sony Computer Entertainment of America, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη πως ο ‘έλεγχος κίνησης’ του PS3 ελπίζεται πως θα φέρει στο… στρατόπεδο αρκετούς χρήστες Wii.

“Προφανώς θέλουμε να μιλήσουμε στα 34 εκατομμύρια ιδιοκτητών του million Playstation 3, και έπειτα νομίζω πως θα είναι μεγάλη ευκαιρία να μεταπηδήσουν από το Wii στο Playstation 3 χρήστες” είπε ο κος Trettton.

Σε τι είναι καλύτερο;

To Move είναι εξαιρετικά ακριβές και μεταφράζει κάθε κλίση και κίνηση λεπτομερώς σε παιχνίδια που είναι από απλοί τίτλοι για τα παιδιά έως ξιφασκία για άνδρες.

Και λίγα στα τεχνικά

Το PlayStation Move είναι ακριβές χάρη σε γυροσκόπιο τριών αξόνων, ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) τριών αξόνων, έναν αισθητήρα μαγνητικού πεδίου, αλλά την… σφαίρα/μύτη κλόουν που αλλάζει χρώματα, όταν εντοπίζεται από την PlayStation Eye camera.

Η δε PlayStation Eye camera καταγράφει τη φωνή ή την εικόνα του παίκτη, δημιουργώντας μια “εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας”

Δουλεύει με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και τεχνολογία Bluetooth, που επιτρέπει στο χειριστήριο να μεταφέρει τις πληροφορίες των κινήσεων μας στο PlayStation 3, χωρίς να απαιτείται η χρήση καλωδίων.

psmove_529546a