3d

Σχετικά νωρίτερα από ό,τι το περιμέναμε ήρθε μια εξέλιξη για την οποία όλοι μιλούν ακόμη και πριν την… εισβολή των 3D τηλεοράσεων στα ράφια των καταστημάτων:  Γυαλιά που θα δουλεύουν σε κάθε τηλεόραση ανεξαρτήτως κατασκευαστή!

Η εταιρία XpanD έχει ήδη κατασκευάσει ένα ζευγάρι active shutter 3D γυαλιά που η εταιρία ισχυρίζεται πως θα δουλεύουν με “σχεδόν όλες ” τις επερχόμενες 3D-ικανές TV που θα δούμε στο επόμενο διάστημα.

Λύση/απάντηση στη.. γκρίνια των δημοσιογράφων!

Ευτυχώς που γκρινίαξαμε νωρίς! Ο λόγος; Σήμερα κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί συγκεκριμένο συνδεδεμένο σύστημα για υποστήριξη 3D περιεχομένου. Είναι κάτι σαν τα χειριστήρια των παιχνιδομηχανών όπου PS3, Xbox 360 και Wii χρησιμοποιούν τα δικά τους χειριστήρια: κανένα δεν δουλεύει συνδεδεμένο με μηχάνημα του ‘ανταγωνισμού’. Ναι, όμως άλλο το παιχνίδι άλλο η παρέα που στήθηκε για το ματς…

Έτσι λοιπόν τα γυαλιά X103 της XpanD σύμφωνα με τις αναφορές θα δουλεύουν με μεγάλο αριθμό 3D-ready τηλεοράσεων και monitors από πολλούς κατασκευαστές.

Και χρωματάκια…

Διαθέσιμα σε 12 χρώματα, τα συγκεκριμένα διαθέτουν, σύμφωνα με την εταιρία, εξαιρετικά ταχύτατους φακούς υγρών κρυστάλλων τεχνολογίας “pi-cell” για να αποκτούμε αίσθηση βάθους όταν βλέπουμε 3D video.

Όπως ανέφερε ο Ami Dror, Chief Strategy Officer της εταιρίας, το πρόβλημα είναι και με τα καταστήματα και με τους ενοικιαστές υλικού:  “δεν μπορούν να διατηρούν 15 διαφορετικά μοντέλα γυαλιών για να υποστηρίζουν 15 διαφορετικές σειρές τηλεοράσεων” ενώ επιμένει πως “ακόμη και τα τηλεοπτικά κανάλια με 3D υλικό ζητούν ένα universal ζευγάρι γυαλιών για να τα δίνουν στους συνδρομητές τους”.

Τα γυαλιά X103 είναι προγραμματισμένο να πωλούνται από τον Ιούνιο με κόστος US$125 έως US$150.

Άϊντε γιατί θα έχουμε και μουσαφήριδες στο Μουντιάλ…