_g7i9162

Χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να το καταφέρουν…

Αυτό ισχυρίστηκε ο Steve Jobs στην παρουσιάση του αναμενόμενου νέου λειτουργικού της Apple που είχε ότι περιμέναμε… Τι ήταν αυτό; Μα ένα λειτουργικό που επιτρέπει σε 12 εφαρμογές να τρέχουν μαζί. Αυτό έδειξε  παρουσιάζοντας το iPhone OS 4.0 το απόγευμα της Πέμπτης ο… αρχηγός της Apple.

Κατά τα άλλα υπάρχει ένα νέο δίκτυο social gaming -λέγεται Game Center και έχει κάτι από την αντίστοιχη εφαρμογή του Xbox 360, για να έρχεστε αντιμέτωποι με φίλους και άγνωστους, ένα ενιαίο inbox και δημιουργία φακέλων για καλύτερη οργάνωση των email και των apps, αλλά και μια καινούργια πλατφόρμα διαφήμισης για τους δημιουργούς των εφαρμογών.

Οι διαφημίσεις του επονομαζόμενου iAd θα προβάλλονται στις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οι οποίοι θα κερδίζουν το 60% των διαφημιστικών εσόδων.

H Apple προσπαθεί ακόμη να… γοητεύσει περισσότερους χρήστες από το business κομμάτι της αγοράς με καλύτερη προστασία δεδομένων, διαχείριση φορητών συσκευων, υποστήριξη Exchange Server 2010 και SSL VPN.

Η εταιρία από την Καλιφόρνια ανακοίνωσε αυτές τις δυνατότητες για τα iPhone, iPod Touch και iPad  με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος να είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το καλοκαίρι για το iPhone και από το φθινόπωρο για το νέο tablet iPad. Το λειτουργικό θα τρέχει σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPod Touch, multitasking όμως θα δούνε το iPhone 3GS και τα iPod  που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2009…

Φυσικά και η 4η γενιά του iPhone που αναμένεται το καλοκαίρι θα έρχεται με τις νέες δυνατότητες. To νέο λογισμικό όμως εξακολουθεί πάντως να μην υποστηρίζει την τεχνολογία flash κάτι που με την ξεροκεφαλιά του Steve δύσκολα θα δούμε…

Στα θετικά και η δυνατότητα σύνδεσης 0κανονικού πληκτρολογίου με Bluetooth ενώ iPhone και iPod όπως το iPad θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων iBooks.

Ο Jobs δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρθει στην επιτυχία του iPad με 450.000 πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ από το περασμένο Σάββατο…