kojima

Τα δημιουργήματα του κυρίου Kojima, κυρίωςς η σειρά παιχνιδιών  “Metal Gear Solid”  έχουν πουλήσει περισσότερα από 27 εκατομμύρια αντίτυπα…

Άρα όταν μιλά για το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών και λέει πως το μέλλον τους είναι στα δίκτυα, κάτι ξέρει…

Σοκ…

mgs-peace-walker

“Στο κοντικό μέλλον θα έχουμε παιχνίδια που δεν εξαρτώνται σε καμία πλατφόρμα” είπε ο Kojima σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου για το νεότερο δημιούργημα των σειρώνMetal Gear Solid” που ξεκίνησε την πορεία της το 1987.

“Οι gamers θα πρέπει να είναι ικανοί να πέρνουν την εμπειρία τους μαζί τους στο σαλόνι τους, στο δρόμο, στο ταξίδι, όπου και όποτε θέλουν να παίξουν. Θα πρέπει να είναι το ίδιο software και η ίδια εμπειρία” τόνισε ο ταλαντούχος δημιουργός.

Τις ανακοινώσεις είχαμε στο Τόκιο με βάση το λανσάριμα στα τέλη Απριλίου του “Metal Gear Solid: Peace Walker,” του video game που ανέπτυξε και διεύθυνε ο ίδιος για την Konami με ‘φορέα’ το  Sony PSP.

“Είναι μια τολμηρή πρόβλεψη” είπε ο Πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Japan Hiroshi Kawano με ένα νευρικό χαμόγελο τονίζοντας πως  “ελπίζει να συνεχίσει ο Kojima να αναπτύσει για πλατφόρμες”.

‘Οσο για το νέο Metal Gear, έχουμε τον γνωστό μισθοφόρο Snake μαζί με μια ομάδα πληρωμένων στρατιωτών να ξεκινούν να σώσουν την Costa Rica από μια εισβολή το 1974 που γίνεται από μια άγνωστη δύναμη…

Η έκδοση για το PSP δε χαρακτηρίστηκε ως “πείραμα” από το Kojima για τις φορητές πλατφόρμες γενικότερα…