img_153842_archos_7_3

Η Archos αναμένεται να είναι η πρώτη που θα μπει σε μια νέα “κατηγορία” που ονομάζει tablet-με-τιμή-οικογένειας. Φορητές συσκευές που έχουν σαν στόνο την ψυχαγωγία και την επικοινωνία.

Η εταιρία γνωστή για τα MP3 players, τα portable media players (PMPs), τα Internet media tablets και τα tablet PCs της, σχεδιάζει να ξεκινήσει την αποστολή του μοντέλου, του $199 δολαρίων Archos 7, ένα βασισμένο σε Android τύπου tablet που θα έχει Wi-Fi 802.11b/g, 7-ιντσών capacitive οθόνη αφής, εικονικό πληκτρολόγιο και καθόλου κανονικά κουμπιά.

Με τον χαρακτηρισμό “tablet σπιτιού” το Archos 7 είναι σχεδιασμένο για φορητή χρήση μέσα και έξω από το σπίτι από πολλαπλά μέλη της οικογένειας και η θέση του είναι ανάμεσα στα smartphones μικρής οθόνης και τα μεγαλύτερα tablet PCs και laptops, είπε ο Ron Ferguson, υπεύθυνος για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. “Θα κάνουμε τη δική μας ‘”δήλωση” στα προσιτά tablets,” είπε στο TWICE.

Αντί iPad; Όχι ακριβώς…

Πολύ φθηνότερο από το iPad των $499 -τιμή βάσης- το Archos 7 σύμφωνα με τον άνθρωπο της Archos θα φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Μικρό βάρος 0.47-ίντσες βάθος, “γρήγο boot-up” χρόνο, και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας αφού ένα… γέμισμα φτάνει τις 42 ώρες λειτουργίας, επτά ώρες αναπαραγωγή video ή 7 ώρες Web browsing.

Η συσκευή διαθέτει multitasking, e-book reader που υποστηρίζει το EPUB φορμά και game player.

Στο λανσάρισμα θα υπάρχουν κάπου 1,000 δωρεάν Android apps ειδικά σχεδιασμένες για το ενώ στα χαρακτηριστικά έχουμε: Android 1.5 OS, 8GB μνήμη flash, MicroSDHC θύρα που υποστηρίζει 32GB memory cards, 720p high-definition video αναπαραγωγή, TV output, ηχεία, mini USB θύρα και θύρα για ακουστικά. Για email, συνδέεται σε POP3 και IMAP 4 email services και έχει πρίσβαση σε Outlook για corporate email.

Σε σχέση με το Archos 5, το Archos 7 δεν διαθέτει GPS, αναπαραγωγή των κωδικοποιημένων ταινιών επιταχυνσιόμετρο και προαιρετικό DVR dock για εγγραφή τηλεόρασης. Επίσης δεν διαθέτει multitouch ικανότητα.