Το επερχόμενο λειτουργικό Windows Phone 7 είναι ταυτόχρονα και συναρπαστικό και… εκνευριστικό. Από τη μια το λειτουργικό δείχνει να τα λειτουργικά στοιχεία του Xbox 360 και το κομψό μουσικό player του Zune ενώ τα δένει και με ένα όμορφο λειτουργικό σύστημα κινητού.

Από την άλλη…

Έχει έλλειψη από σειρά χαρακτηριστικών που τα θέλουμε ΣΙΓΟΥΡΑ όπως multitasking και copy και paste, αλλά και σύμφωνα με αναφορές, υποστήριξη για επέκταση μνήμης με memory card.

Με την Google και την Apple να ετοιμάζουν ισχυρά, multitasking-ικανά, high-end smartphones για την άνοιξη και το καλοκαίρι, η Microsoft ρισκάρει με την απόφαση της να παραλείψει στο λανσάρισμα του λειτουργικού της την εφαρμογή των παραπάνω.

Τώρα για τους πιθανούς πελάτες των  Windows Phone 7 υπάρχουν και άλλα κακά νέα — το Skype δεν θα είναι διαθέσιμο για την πλατφόρμα.

Σε κουβέντα με τους δημοσιογράφους ο Dan Neary, Αντιπρόεδρος της Skype για την Ασία και τον Ειρηνικό σχολίασε “η Skype δεν εξελίσσει software για τα νέα Windows Mobile που έρχονται στα τέλη του χρόνου.

Από την άλλη η Mozilla ‘απέδρασε’ επίσης από την κινητή πλατφόρμα του Firefox στα τέλη του ΜΑρτίου. Η Mozilla είπε πως θα εστιάσει σε άλλες πλατφόρμες όπως το Android και το iPhone OS X.